AgriFood Capital Noordoost-Brabant

Noordoost-Brabant: Agrifood als kloppend hart

De regio Noordoost-Brabant heeft van oudsher een sterke positie in de agrifood wereld. Maar ook in de aanverwante sectoren zoals logistiek, gezondheid, maakindustrie en de bouw is de regio zeer actief. In de regio zijn veel familiebedrijven actief, waar gewerkt wordt met handen, hoofd en hart. Generatie op generatie hebben zij de innovatiekracht en concurrentiepositie van de regio gewaarborgd. 

Agrifood sector als kloppend hart

De agrifood-wereld verandert steeds sneller en dat vraagt om flexibele mensen, innovatieve bedrijven en een regio die hen de ruimte biedt. Noordoost-Brabant is dé plek waar vernieuwende agrifood-projecten succesvol ontspruiten.

Hoe dat eruitziet? Overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven werken samen aan duurzame groei. Zij-aan-zij bouwen ze aan een hoogwaardige leefomgeving met goede voorzieningen. Er zijn kennisinstellingen en startups die betekenisvolle innovaties ontwikkelen met toegevoegde waarde voor mens, plant, dier en omgeving. Kijk maar eens naar de geslaagde projecten waar verschillende agrifood-spelers samenwerken, zoals de Klimaatstresstest, Foodsquad, Eet je Vitaal, Big Developments en Agro-As de Peel.

In de regio zitten topspelers als het gaat om food. Denk daarbij aan multinationals als Friesland Campina, Danone, Jumbo en Mars. 

Agrifood Capital legt een stevige fundering voor succesvolle innovaties, hardwerkende (familie)bedrijven en inspirerende kennisinstellingen. Van Heusden tot Boxmeer. Agrifood Capital betrekt iedereen die mee wil bouwen aan Noordoost-Brabant als topregio. Groen, bedrijvig, gezond en actief. 

Logistiek knooppunt

De regio Noordoost-Brabant is een belangrijk knooppunt voor de transport en logistiek. Zo ligt de gemeente Oss aan de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen, de Maas en belangrijke snelwegen als de A50/A59. Zowel over spoor, water als de weg worden veel goederen verplaatst. Binnen het Logistiek Platform Noordoost-Brabant wordt dan ook hard gewerkt om de logistieke sector in de regio verder te laten groeien.

Voorloper in Health

Een andere belangrijke topsector voor de regio is Health. Zo zijn op het Pivot Park, tevens gevestigd in Oss, zo’n zestig bedrijven actief op het gebied van biofarmaceutische innovatie. Van target discovery tot en met de klinische productie van geneesmiddelen. 

De maakindustrie floreert

De regio Noordoost-Brabant kent een grote maakindustrie. Opvallend is dat er veel bedrijven actief zijn binnen de metaalsector. Bij bedrijven als ESTAX, Kusters Precision Parts en Heurkens & Van Veluw werken honderden mensen dagelijks aan het produceren van allerhande metalen producten. Een groot aantal van deze bedrijven is aangesloten bij Metaalkracht Oss. Dit platform zet zich onder andere in om het technische onderwijs beter te laten aansluiten op de praktijk. 

Bouwen aan de toekomst

Met bedrijven als Heijmans is de regio Noordoost-Brabant een belangrijke speler in de bouwsector. Na de bouwcrisis zit de sector nu weer enorm in de lift. Het aantal opdrachten neemt toe en daarmee ook het aantal banen. Niet alleen bouwbedrijven als Koppen Bouw en Onderhoud BV profiteren hiervan. Ook bedrijven als Gedo Elektro B.V. en Colt International plukken hun vruchten van de groeiende bouwsector. De regio is met deze bedrijven klaar voor de toekomst. 

Tijssen-cs Tijssen CS | Accountants & Adviseurs

Meerwaarde door samenspel