Sectoren Noordoost-Brabant

Noordoost Brabant

AgriFood

Noordoost Brabant is een economisch krachtige regio. In de AgriFood-sector speelt de regio een vooraanstaande rol op het nationale en internationale toneel. Deze sterkten probeert AgriFood Capital nog beter te benutten en uit te bouwen.
Meer over: AgriFood in Noordoost-Brabant

Arbeidsmarkt & onderwijs

Minder overleg en meer doen! Daarom worden diverse overleggen en initiatieven op het terrein van economie, onderwijs en arbeidsmarkt samengevoegd in de regio Noordoost Brabant.
Meer over: Arbeidsmarkt en Onderwijs in Noordoost-Brabant

Bouw

De bouwsector in Noordoost-Brabant is een belangrijke pijler van de regionale economie. De crisis heeft zware sporen getrokken, maar na enkele jaren van krimp lijkt er nu een einde aan de krimp in de bouwsector te komen.
Meer over: Bouw in Noordoost-Brabant

Life Sciences Health

AgriFood Capital is een regio vol kansen op het snijvlak van voeding en gezondheid voor ondernemers. Onderzoeksbureau Ecorys voorspelt dat de medische sector in Noord-Brabant op middellange en lange termijn (2020/2040) de sterkste groeier zal zijn.
Meer over: Life Sciences & Health in Noordoost-Brabant

Logistiek

De regio Noordoost Brabant, waaronder het gebied ruwweg begrensd door ‘s-Hertogenbosch, Oss, Cuijk, Boxmeer, Uden, Veghel en Schijndel, is al vanaf 1995 actief in het bevorderen van multimodaal goederenvervoer.
Meer over: Logistiek in Noordoost-Brabant

Techniek & ICT

De sector techniek in Noordoost-Brabant heeft twee uitdagingen voor de komende jaren: het aantrekken van voldoende personeel en een goede aansluiting van onderwijs (voor toekomstig en zittend personeel) bij de vraag van de arbeidsmarkt.
Meer over: Techniek & ICT in Noordoost-Brabant

Toeristische sector

De toeristische sector in Noordoost-Brabant is één van de vijf sectoren die primair wordt ondersteund door AgriFood Capital. De sector is een belangrijke drager van economische ontwikkeling in de regio.
Meer over: Toerisme & Recreatie in Noordoost-Brabant