Health in Noordoost-Brabant

Health in Noordoost-Brabant

De gezonde keuze

Gezond oud worden is een belangrijk maatschappelijk en economisch thema in de regio Noordoost-Brabant. Door toenemende vergrijzing en gezondheidsvraagstukken zoals overgewicht en diabetes wordt de noodzaak voor ‘de gezonde keuze’ immers steeds groter, zowel in voeding, leefstijl als omgeving. In innovatienetwerk Foodsquad (opgericht in 2012) werken AgriFood Capital, HAS Hogeschool, Hutten, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Rabobank, Sligro Food Group, Voeding Leeft en WUR samen aan de transitie naar een duurzamere voedselproductie, minder verspilling en een gezonder voedingspatroon.

Foodsquad

Innovatienetwerk Foodsquad is het enige samenwerkingsverband in de regio Noordoost-Brabant waar bedrijven en instellingen innovatieve producten, diensten en leefstijlprogramma’s kunnen ontwikkelen én testen. Een van de innovaties die hieruit voortgekomen is, is de Verspillingsfabriek in Veghel. Hier wordt voedsel gemaakt voor de retail en foodservice op basis van ‘geredde ingrediënten’. Foodsquad ontwikkelt daarnaast leefstijlprogramma’s en voedselchallenge apps. Beiden bedoeld om te zorgen dat consumenten andere keuzes maken. 

Samenwerken in de Health sector

Wanneer men kijkt naar de samenwerking tussen de Health sector en het bedrijfsleven zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s’-Hertogenbosch en het Bernhoven ziekenhuis in Uden twee belangrijke spelers. Daarnaast is de regio uitstekend vertegenwoordigd in het Health Valley netwerk en is sprake van nauwe samenwerking met ROC’s, universiteiten en hogescholen in de regio’s Gelderland en Zuidoost-Brabant. 

Las-Pers Las-Pers, voor al uw roosters

Las-Pers produceert roosters in staal, roestvaststaal, aluminium en kunststof