Logistiek in Noordoost-Brabant

Logistiek in Noordoost-Brabant

Logistieke hotspot

Hoewel ook dit jaar West-Brabant weer verkozen is tot logistieke hotspot van het jaar, speelt de logistieke sector ook in Noordoost-Brabant een zeer belangrijke rol. De regio is een thuishaven voor menig toonaangevend logistiek dienstverlener, is strategisch uitstekend gelegen en is goed bereikbaar over weg, spoor en water. 

Samenwerking met Agrifood sector

Kenmerkend voor de logistieke sector in Noordoost-Brabant is de samenwerking met de sector Agri & Food. In 2020 wil Noordoost-Brabant namelijk dé topregio zijn in Agrifood. De logistieke sector in de regio vormt een belangrijke schakel om deze ambitie waar te maken. 

Vijfsterren Logistiek

Vijfsterren Logistiek, opgericht door AgriFood Capital, legt de strategische verbinding tussen beide sectoren. Daarnaast faciliteert het regionale platform onder andere ketensamenwerking, business development en opleidingsprogramma’s in de logistieke sector. Zo kunnen logistieke bedrijven in Noordoost-Brabant sinds 2017 bijvoorbeeld terecht bij het Logistics House in Oss (een ontmoetingspunt voor logistieke partijen, overheid, onderwijs en arbeidsmarkt) en SMART HUB in ’s-Hertogenbosch (een area met passende bedrijfsruimtes, een uitgebreid scala aan logistieke diensten, warehouses, douane faciliteiten en een binnenhaven).

Noordoost-Brabant in top-3 logistieke hotspots

Langetermijndoel van de regio Noordoost-Brabant is om de logistieke sector te laten groeien tot een van de top-3 hotspots van Nederland. Ondernemers, overheden en onderwijs werken binnen Vijfsterren Logistiek daarom actief samen aan het verder vergroten van de aantrekkings- en wervingskracht van de regio. 

Brouwers Transport Brouwers Transport, Logistics & Warehousing

Flexibel internationaal transport en een efficiënte opslag