Technologie in Noordoost-Brabant

Technologie in Noordoost-Brabant

De digitale revolutie

Technologie maakt de wereld om ons heen steeds intelligenter. Zo ook de regio Noordoost-Brabant. De digitale revolutie is in volle vaart en veranderingen volgen elkaar snel op. Nieuwe technologieën krijgen een steeds grotere impact op ons dagelijks leven en dat geldt ook voor de ontwikkeling, productie en het vermarkten van ons voedsel. In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen daarom hard aan de implementatie van Smart AgriFoodsystems, het organiseren van evenementen zoals het #DATAFOOD Startup Festival en het creëren van een netwerk door samen te werken met instanties zoals ZLTO en Ondernemerslift+.

Keep on learning

Uitdagingen voor de technologische sector in Noordoost-Brabant zijn nog altijd het aantrekken van voldoende personeel en een goede aansluiting van het onderwijs bij de vraag van de arbeidsmarkt. De toenemende digitalisering en robotisering zorgt ervoor dat de snelheid waarmee banen veranderen of zelfs verdwijnen de afgelopen jaren sterk is toegenomen. In de campagne Keep on Learning van AgriFood Capital worden werknemers én werkgevers in Noordoost-Brabant daarom uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling.  

Blockchain in de voedselketen

Een trend op het gebied van technologie in de regio Noordoost-Brabant is de introductie van Blockchain: de oorspronkelijke datastructuur achter het welbekende Bitcoin netwerk. Deze innovatieve technologie belooft niet alleen verduurzaming van de agrifood sector, maar ook transparantie van de voedselketen. Zo introduceerde supermarktketen Albert Heijn onlangs nog een QR-code waarmee consumenten precies kunnen achterhalen waar hun sinaasappelsap vandaan komt. En daar stopt het niet. Want ook op het gebied van Health, Toerisme en Bouw kan Blockchain een belangrijke rol spelen.

RTP Elektrotechniek - Kleine klus, snel geregeld RTP Elektrotechniek

Zekerheid voor alles