Toerisme in Noordoost-Brabant

Toerisme in Noordoost-Brabant

Authentiek Noordoost-Brabant

Waar toerisme de afgelopen jaren wereldwijd een vlucht heeft genomen, is ook de regio Noordoost-Brabant niet achtergebleven. Beschikkende over unieke faciliteiten zoals het Van Gogh erfgoed en bijzondere steden zoals het authentieke s’-Hertogenbosch, streeft Noordoost-Brabant ernaar om zoveel mogelijk (zakelijke) gasten te ontvangen die, als het even kan, meerdere nachten verblijven en na een mooie ervaring met een vertrouwd en goed gevoel terug huiswaarts keren

Zorgvuldigheid, aantrekkelijkheid en levendigheid

Waar de regio Noordoost-Brabant om bekend staat op het gebied van toerisme en recreatie is de combinatie van een landschap met volop bedrijvigheid met een landschap vol natuurschoon en rust. Zo kent het gebied, naast de veelbezochte hoofdstad van de provincie, ook diverse cultuurhistorische elementen (zoals de Zuiderwaterlinie en het Duits Lijntje) en landschappelijke dragers waaronder het Groene Woud, de Maashorst en het Land van Cuijk.

Regiomarketing

Hoewel het enkele jaren geleden voornamelijk VVV Noordoost-Brabant was die de toeristische sector in de regio op de kaart wist te zetten, is er vandaag de dag sprake van een combinatie van veelal los van elkaar opererende instanties. Zo verstrekt het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant leningen aan ondernemers met een innovatief en/of kwalitatief onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijdssector en werkt VisitBrabant systematisch aan haar taak om Brabant op de kaart te zetten als meest gastvrije en innovatieve regio van Europa.

VVV Noordoost-Brabant Gasten Gelukkiger Maken

VVV Noordoost-Brabant is dé duurzame (marketing)partner van het vrijetijdsdomein