Succesvol ondernemen in West-Brabant

Succesvol ondernemen in West-Brabant

West-Brabant is een topregio in meerdere opzichten. Het westelijke deel van de provincie Noord-Brabant wordt gekenmerkt door een uitstekende ligging, een zeer goede bereikbaarheid en een infrastructuur die zich kwalitatief én kwantitatief kan meten met de besten. Kortom: een regio die volop kansen biedt om een succes te maken van uw onderneming.

NV REWIN West-Brabant, de regionale ontwikkelingsmaatschappij, stimuleert de bedrijvigheid in de regio inmiddels al bijna 25 jaar. Profiteer zélf ook van de kansen en ‘Maak ’t in West-Brabant!’

Strategische ligging

Wat is belangrijk om succesvol te kunnen ondernemen? Allereerst uw eigen drive, capaciteiten en kennis. Maar zowel voor kleine zelfstandigen als voor grote multinationals (en alles er tussenin) is de vestigingsplaats ook zeer belangrijk. In West-Brabant zit u dan goed: een zeer gunstige infrastructuur, een goede arbeidsmarkt en een unieke strategische ligging te midden van de economische kernen de Randstad, Antwerpen/Brussel en het Ruhrgebied.

Een goede vestigingsregio

Dit maakt dat West-Brabant een ideale regio is voor bedrijven om zich te vestigen. Een goede vestigingsregio is een regio waar het -naast de bedrijfsmatige aspecten- ook prettig wonen en vertoeven is. Ook op deze punten scoort West-Brabant goed. Wat te denken van prachtige natuurgebieden zoals De Biesbosch, gezellige monumentale steden als Breda, Bergen op Zoom en Willemstad en moderne winkelcentra waaronder Rosada Factory Outlet in Roosendaal. Kortom, West-Brabant biedt ook vele  mogelijkheden tot recreatie en ontspanning. West-Brabant is dus niet alleen een regio met vele economische voordelen voor bedrijven, maar ook een regio waar u prima kunt wonen, recreëren en ontspannen.

Wonen en werken

West-Brabant is een aantrekkelijke regio om te wonen en te werken. Met ongeveer 38.000 bedrijven en circa 670.000 inwoners verspreid over 19 gemeenten (inclusief Tholen) is West-Brabant een regio waar veel gebeurt. Bedrijven weten West-Brabant te vinden vanwege de gunstige vestigingsfactoren, terwijl de inwoners de mogelijkheden tot ontspanning, vrijetijdsbesteding en uitvalsmogelijkheden als sterke kanten noemen.