Food

Food

Food initiatieven bundelen zich in Food Capital

Initiatieven op het gebied van food in de regio Helmond worden herkenbaar met het beeldmerk Food Capital, een nieuw initiatief tussen overheid, onderwijs en ondernemers in de regio met als doel de foodsector verder op de kaart te zetten.

De regio Helmond kent een grote veelheid en diversiteit aan mkb-bedrijven, actief in de foodsector. Dat maakt Helmond een belangrijk centrum voor de foodprocessingindustrie. Dit is veelal niet zichtbaar voor de buitenwereld. De sector kenmerkt zich door een hoge mate van innovatie, tevens een evidente waarde om de concurrentiepositie van deze regio verder te versterken.

Nieuwe verbindingen

Initiatiefnemers gemeente Helmond, FoodConnection Point en De Groene Campus hebben onder de noemer Food Capital de handen ineengeslagen om de regio verder te positioneren als foodregio in Nederland en West-Europa, met als onderscheidend vermogen food processing en (agro-)foodsystems technology. Food Capital maakt initiatieven op het gebied van food herkenbaar met het typische logo. Zo zetten ondernemers, overheid en onderwijs uit de regio de foodsector samen op de kaart.

(H)erkenning

Door de krachten te bundelen kan de foodsector in de regio Helmond een gezamenlijke boodschap uitdragen. Daardoor wordt niet alleen de structurelepositie van de sector versterkt, ookindividuele foodbedrijven worden dankzij Food Capital makkelijker (h)erkend. Zo zal er veel collectieve aandacht komen voor food in de regio, wat resulteert in een imagoversterking voor de sector en tevens zijn vruchten afwerpt voor de bedrijven individueel. Meer informatie: www.foodcapital.nl

EasyNL Nederlands leren bij EasyNL?

Nederlandse lessen voor expats en kennismigranten