home » gemeenten »

Gemeente Aalburg

Logo Gemeente Aalburg

Grote Kerkstraat 32
Postbus 40
4260 AA Wijk en Aalburg

Tel. (0416) 69 87 00

E-mail: gemeente@aalburg.nl
Website: www.aalburg.nl

De gemeente Aalburg is een van de drie gemeentes van het Land van Heusden en Altena; een regio met een perfecte ligging: in het groen aan het water met optimale mogelijkheden voor ondernemers én met aandacht voor kwalitatief hoogwaardige recreatie. Typisch Land van Heusden en Altena is ook de ondernemersmentaliteit. Ondernemers blinken uit in hard werken, hebben passie voor hun vak en veel ervaring in de logistieke, agrarische en maritieme sector en de productiebranche.

De drie gemeenten (Aalburg, Werkendam en Woudrichem) werken al jaren intensief samen. Vanaf 1 januari 2019 vormen zij samen één gemeente: de gemeente Altena. Met de herindeling ontstaat een nieuwe grote gemeente op de grens van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. De gemeente heeft rond de 54.000 inwoners en beslaat een grondgebied van 226,6 km2. In totaal bestaat de nieuwe gemeente uit 21 kernen.

Ondernemen in Aalburg

De ligging aan de Maas, is Aalburg een fijne gemeente om te wonen, werken en recreëren. Er kunnen prachtige (fiets)tochten gemaakt worden langs o.a. monumentale kerken, molens en andere gebouwen. Aalburg is gericht op de land- en tuinbouw. Vooral boter, kaas, eieren, bloemen en planten zijn producten uit Aalburg die gretig aftrek vinden. Er zijn verschillende bedrijventerreinen: de Bagijnhof, de Veensesteeg, de Weerakkers en de Perzikstraat met een kleinschalig terrein. Op Veensesteeg zijn nog enkele bedrijfskavels beschikbaar om nieuwe bedrijven te huisvesten.