home » gemeenten »

Gemeente Aalten

Logo Gemeente Aalten

Hofstraat 8
7121 DM Aalten
Postbus 119
7120 AC Aalten

Tel (0543) 493333

E-mail: gemeente@aalten.nl
Website: www.aalten.nl

De gemeente Aalten is een dynamische gemeente met Duitse buren. De ruim 27.000 inwoners van de gemeente zijn verdeeld over 3 dorpen, een vestingstadje en 7 buurtschappen. De ontwikkeling van het bedrijfsleven en de middenstand staat heel hoog in het vaandel bij de gemeente. De belangrijke verkeersaders naar het buitenland helpen hierbij als verbindende schakel voor een succesvol ondernemerschap.

Ondernemen in Aalten

Het bedrijfsleven kent een grote verscheidenheid van relatief zware industrie tot dienstverlenende instellingen. Het bedrijventerrein van het dorp Aalten concentreert zich in het zuidwesten van de gemeente, dichtbij de grensovergang van Bocholt. Oftewel het voorportaal van de Duitse deelstaat Nordrhein- Westfalen, waar het Ruhrgebied is gelegen. Het bedrijventerrein van het dorp Dinxperlo ligt slechts 6 km van de Autobahn Oberhausen- Arnhem. De bruto oppervlakte van alle bedrijventerreinen is samen circa 179 ha., netto is dit ongeveer 138 ha. Er zijn woon-/werkkavels door de gemeente ontwikkeld. Deze zijn bedoeld voor lichte bedrijvigheid.Bedrijfsvestigingen en -mogelijkheden

Er is één centraal aanspreekpunt voor het bedrijfsleven, zodat goed inzicht wordt verkregen in de mogelijkheden die de gemeente Aalten u biedt. Binnen de gemeente houdt de bedrijfscontactfunctionaris zich hiermee bezig. U kunt bij de functionaris terecht voor algemene informatie over economische onderwerpen en over de verschillende procedures binnen de gemeente.