home » gemeenten »

Gemeente Almelo

Logo Gemeente Almelo

Stadhuisplein 1
Postbus 5100, 7600 GC Almelo
Tel. (0546) 54 11 11
E-mail: gemeente@almelo.nl
Website: www.almelo.nl

Almelo kiest voor een eigen stijl en groei. De stad ontwikkelt zich tot dewaterstad van Twente en grootste innovatieve maakstad. De plattegrond van de stad verandert ingrijpend, ondermeer door een spraakmakende metamorfose van de binnenstad. Op basis van het Masterplan Almelo ontwikkelt de stad nieuwe aansprekende woonmogelijkheden, ruime bedrijventerreinenen tal van culturele en sportieve voorzieningen. Dé stad in Twente voor innovatieve ondernemers.

Bedrijventerreinen

Veelzijdigheid typeert de economie van Almelo, meer dan 38.000 mensen in ruim 2.800 bedrijven, waaronder zeker 60 zeer innovatieve ondernemingen met een wereldwijde afzet. De stad biedt ondernemers ruimte op één van de 11 bedrijventerreinen, verspreid over de stad. Alle bedrijventerreinen zijn goed ontsloten en bereikbaar, enkele zowel via de weg, het spoor als het water.

XL Businesspark Twente

Het XL Businesspark Twente, pal aan de A35, is een samenwerkingsproject van Enschede, Hengelo, Borne, Almelo en de provincie Overijssel. Het XL Businesspark omvat 180 ha. (bruto) bedrijventerrein, bestemd voor nationale en internationale bedrijven in de sectoren logistiek, transport, industrie, distributie en logistiek en is bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie van minimaal 2 ha.

Waterrijk Almelo

Met ‘Almelo, het nieuwe wonen’ creëert de stad nieuwe woonmogelijkheden op bijzondere locaties. Met bijvoorbeeld wonen aan, bij of op het water in Leemslagen, hartje stad of in Waterrijk Almelo, aan de noordkant van de stad met ruimte voor circa 4.500 woningen. Vrije kavels op wooneilanden, water- en grachtenwoningen, met een unieke vaarverbinding naar de binnenstad. Start van de projectuitvoering staat gepland voor 2010.

IISPA

Indoor topsport krijgt met het Internationaal Indoor Sportcentrum (IISPA) een nieuw gezicht in Twente. Met het IISPA verbindt Almelo internationale sporttoernooien en topturnen met breedtesport en bewegingsonderwijs. Het gebouw biedt plaats aan ruim 1.500 toeschouwers en telt 10.000 m2.

Bereikbaarheid

Almelo ligt op een kruispunt van wegen. Aan de A35, met een snelle verbinding naar de A1, biedt Almelo rechtstreekse verbindingen op zowel nationaal- als internationaal niveau. De stad kent een optimaal stedelijk wegennet met drie ringen die als rechtstreekse en ongehinderde snelle routes naar hartje stad leiden.