home » gemeenten »

Gemeente Baarle-Nassau

Logo Gemeente Baarle-Nassau

Singel 1
Postbus 105
5111 CC Baarle-Nassau

Tel. 14 013

E-mail: info@baarle-nassau.nl
Website: www.baarle-nassau.nl

Grenzeloos ondernemen

Centraal in de stedelijke driehoek Breda-Tilburg-Turnhout ligt Baarle. Baarle betaat uit Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. In deze twee gemeenten komen Nederland en Belgie samen. Wist u dat Baarle-Nassau relatief gezien de meeste winkels en horeca heeft van Brabant? In de vrijetijdssector werken 2 keer zoveel mensen als gemiddeld in Nederland. 

Baarle: een dorp waar het heerlijk toeven is

Enerzijds een gezellige en levendige dorpskern met winkels, anderzijds de rust van het platteland met vele fiets- en wandelmogelijkheden: dat is Baarle. Daarnaast is Baarle ook het merkwaardigste dorp ter wereld: 30 stukjes België en Nederland zijn er in elkaar verweven. Zonder dat u het beseft steekt u tientallen malen de grens over.

Regionale centrumfunctie

Door de ligging in de regio en de grenssituatie heeft Baarle een regionale centrumfunctie. Veel winkels en horeca zijn gevestigd in het centrum. De aanleg van de randweg Baarle biedt ondernemers en inwoners daarnaast nieuwe kansen om het centrum te ontwikkelen tot een nog aantrekkelijkere verblijfsruimte.

Een groot uitengebied

De gemeente Baarle-Nassau heeft daarnaast een groot buitengebied. Van oudsher is dit een agrarisch gebied. Vandaag de dag ligt de focus juist meer en meer op toerisme en recreatie. Met respect voor de rust en ruimte blijft er in het buitengebied echter ook ontwikkelruimte voor duurzame agrarische ondernemingen en kleinschalige ondernemingen.