home » gemeenten »

Gemeente Berg en Dal

Logo Gemeente Berg en Dal

Dorpsplein 1
6562 AH Groesbeek
Postbus 20
6560 AA Groesbeek

Tel. 14024

E-mail: gemeente@bergendal.nl
Website: www.bergendal.nl

De gemeente Groesbeek is een van de mooiste gemeente in de regio Nijmegen. Groesbeek wordt dan ook wel het binnenste buitenland genoemd. Bossen, heuvels en natuurgebieden karakteriseren de omgeving en maken Groesbeek tot een prima verblijfplaats met interessante bezienswaardigheden. Het gevarieerde landschap karakteriseert de omgeving en maakt Groesbeek tot een prima verblijfplaats met interessante bezienswaardigheden.

Cijfers

De gemeente Groesbeek telt rond 19.000 inwoners en bestaat uit 5 dorpskernen: Groesbeek, Berg en Dal, Heilig Landstichting, De Horst en Breedeweg. De totale oppervlakte van de gemeente bedraagt ruim 4.400 ha.

Dynamisch

De dynamiek van de gemeente Groesbeek komt goed tot uitdrukking in diverse evenementen. Met een alerte opstelling en actief beleid wil de gemeente de aantrekkelijkheid met toeristisch-recreatieve impulsen verder versterken, zodat een toenemend aantal bezoekers de charme van Groesbeek en omgeving op zijn waarde zal weten te schatten. De gemeente Groesbeek beschikt verder over diverse culturele, historische en recreatieve attracties zoals het Museumpark Oriëntalis, het Afrikamuseum, en het Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Daarnaast is sprake van een rijk muziekleven en heeft cultureel centrum De Mallemolen ook een attractief programma.

Bedrijfsleven

Ook op economisch terrein is er sprake van een dynamische aanpak. Op het bedrijventerrein ‘Mies’ hebben al veel ondernemingen hun plek gevonden. Daarnaast kent Groesbeek een veelheid aan winkels en zijn er plannen voor het centrum, die het winkel- en woongebied in het hart van het dorp een extra impuls zullen geven en de economische- en woonfunctie versterken.