home » gemeenten »

Gemeente Bergeijk

Logo Gemeente Bergeijk

Burg. Magneestraat 1
5571 HB Bergeijk
Postbus 10.000
5570 GA Bergeijk

Tel. (0497) 55 14 55

E-mail: info@bergeijk.nl
Website: www.bergeijk.nl

Bergeijk | 100 km2 groen en gastvrij

In  de Kempen, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Eindhoven en aan de grens met België, ligt gemeente Bergeijk. De gemeente bestaat uit de kernen Bergeijk ‘t Hof, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven, ‘t Loo en de Weebosch. In de gemeente wonen ruim 18.500 mensen; de plaatselijke bedrijvigheid biedt werk aan 8.000 mensen. 

Bergeijk is een heerlijk oord om in te wonen, te werken en te recreëren. Ruim 85 procent van de gemeente bestaat uit bos, natuur en landbouwgebieden. Naast een prachtige groene omgeving heeft de gemeente Bergeijk veel meer te bieden; de Kempische werkmentaliteit heeft ervoor gezorgd dat er veel bedrijven zijn, met veel oog voor kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid.

Bedrijvigheid

Belangrijke sectoren voor de werkgelegenheid zijn de toerisme, industrie en bouwnijverheid. In Bergeijk kennen we een mooie combinatie van veel toerisme en een bloeiende industrie. Binnen de industrie in onze gemeente zijn veel bedrijven toeleverancier van een aantal grote bedrijven in de regio Eindhoven. Tegelijkertijd kennen we veel bedrijven met een internationale oriëntatie. De lokale bedrijven zijn essentieel voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

Bedrijventerreinen

Bergeijk kent diverse bedrijventerreinen in de kernen: onder andere bedrijventerreinen Het Stoom en Waterlaat in de kern Bergeijk, bedrijventerreinen Loonsebaan en Rijt in Luyksgestel. Daarnaast is er een Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Op deze bedrijventerreinen zijn o.a. veel bedrijven gevestigd in de hoogwaardige metaalindustrie en bouwgerelateerde bedrijven.