home » gemeenten »

Gemeente Berkelland

Logo Gemeente Berkelland

Marktstraat 1
7271 AX Borculo
Postbus 200
7270 HA Borculo

Tel. (0545) 250250

E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
Website: www.gemeenteberkelland.nl

De gemeente Berkelland biedt moderne zakelijkheid met een Achterhoeks accent. Zij heeft professionaliteit, samenwerking, goede communicatie, serviceverlening en een voortvarende economische ontwikkelin hoog in het vaandel.

Bedrijvigheid

We zijn van oorsprong een plattelandsgemeente. We zitten in de P-10, de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Samen werken we aan innovatie van ons groene goud: de landbouw. Zo gaan we de toekomst met vertrouwen tegemoet. U kunt sinds enkele jaren zelfs Berkellandse wijn proeven en kopen. Stilgezeten hebben we trouwens toch nooit. We zijn een nijver volkje in het groen met een goede arbeidsmoraal. De industriële revolutie is beslist niet geruisloos aan ons voorbij gegaan. Er kwamen steen- en pannenfabrieken, textielfabrieken verrezen, de vleesverwerking en weiproductie ontstond en nu hebben we maar liefst 16 bedrijfsterreinen met moderne bedrijven. Van ‘s wereld grootste klompenfabriek in Beltrum tot de meest geavanceerde high tech van Bronkhorst in Ruurlo.

Bedrijventerreinen

Berkelland heeft 16 bedrijventerreinen van in totaal 250 ha. Ruim 9 ha. is direct uitgeefbaar. De gemeente Berkelland participeert in het regionale bedrijventerrein De Laarberg aan de N18. Dit bedrijventerrein ligt net over de gemeentegrens op het grondgebied van de gemeente Oost Gelre.