home » gemeenten »

Gemeente Boxtel

Logo Gemeente Boxtel

Markt 1
Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel
Tel. (0411) 65 59 11
Fax (0411) 65 52 25
E-Mail: gemeente@boxtel.nl
Website: www.boxtel.nl

In Boxtel is het ook goed werken. Op een beroepsbevolking van ruim 14.000 heeft Boxtel ruim 16.000 bezette arbeidsplaatsen, 131 ha. bedrijventerreinen en 1.870 bedrijfsvestigingen. Boxtel ligt op een kruispunt van transport- en kennisassen en in het hart van de economische assen van BrabantStad. Een schitterende locatie voor een ondernemer. Dat blijkt ook uit de vestiging van een aantal gerenommeerde bedrijven: Bosch Rexroth, VDL en Rabobank Nederland.

Samenwerking met ondernemers

Gemeente en ondernemers werken samen aan het economische klimaat in Boxtel in onder andere Parkmanagement en Citymanagement. Samen werken we onder andere aan het waarborgen van de kwaliteit van onze bedrijventerreinen en de ontwikkeling van ons centrum. In het ‘Lokaal Arbeidsmarkt Beraad’ werken gemeente en ondernemers bovendien samen met onderwijsinstellingen.

"Samen willen we bijvoorbeeld het onderwijsaanbod beter afstemmen op de vraag naar arbeid en stageplaatsen. Het is met andere woorden goed leven, wonen, verblijven en werken in Boxtel. Gemeente, ondernemers, onderwijsinstellingen en inwoners werken er hard aan dit zo te houden of te verbeteren. Kortom, we kunnen terecht zeggen dat Boxtel bruist!"

Frank van Beers Burgemeester van Boxtel


Boxtel is een oude kern in Noord-Brabant midden in nationaal landschap ‘Het Groene Woud’. De Boxtelse geschiedschrijving begint in de 11e eeuw. Uit die tijd stammen de eerste vermeldingen van de Heren van Boxtel. De gemeente Boxtel heeft 30.279 inwoners en een oppervlakte van 6.500 ha. De gemeente bestaat uit drie kernen: Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Sterk Centrum

Boxtel ligt midden in Het Groene Woud en op een kruispunt van wegen. Daarom is Boxtel een goede plek om Het Groene Woud te verkennen. Ons bruisende centrum biedt een grote variëteit aan winkels en horeca. Boxtel heeft een rijke cultuurhistorie. Loopt u maar eens van de Sint Petruskerk naar kasteel Stapelen. Sinds de 13e eeuw is dit het hart van ons dorp, onze cultuurhistorische as.

Verkwikkende Natuur

Boxtel is omzoomd door prachtige natuurgebieden. Vanuit elk van onze drie kernen bent u binnen tien minuten op de fiets in de natuur. U vindt de natuur ook midden in de woongebieden en het centrum van onze gemeente. De Dommel stroomt dwars door onze gemeente en is op veel plaatsen prachtig beleefbaar, onder andere per kano.

Aangenaam leven

Winkels, horeca, buitengebied en cultuurhistorie zijn natuurlijk minder waard zonder de inwoners van onze gemeente: echte gastvrije Brabanders. Met trots presenteren de Boxtelaren hun dorp aan anderen. Onze gemeente heeft tal van voorzieningen op het gebied van sport en onderwijs.