home » gemeenten »

Gemeente Breda

Logo Gemeente Breda

Claudius Prinsenlaan 10
Postbus 90156, 4800 RH Breda
Tel. 14076
Fax (076) 529 32 40
E-mail: info@bredabrengthetsamen.nl
Website: www.bredabrengthetsamen.nl

Breda brengt het samen. 

Met de kracht van Bredase ondernemers

Breda is een prachtige stad. Een hub waar fijn wonen, werken, ondernemen, studeren, winkelen, uitgaan en zorgen voor elkaar samenkomen en waar de menselijke maat regeert. Er is dan ook niet één ding waar Breda in uitblinkt; de stad heeft vele kwaliteiten waar ze goed op scoort. 

De wens bestond om Breda duidelijk te positioneren. Dat gebeurde in een proces samen met ondernemers, inwoners, studenten en bezoekers. En, wat in eerste instantie een gemis leek -nergens in uitblinken- blijkt een prachtkans te zijn. Door al die goede kwaliteiten met elkaar te combineren, blinkt Breda uit in het leggen van verbindingen en ontmoetingen. Dát is het DNA van Breda. Dát is de Bredase way of life.  

Breda brengt het samen

De kracht van de combinatie. Daar gaat het om in Breda. Dat is de gedachte achter de nieuwe stadsslogan ‘Breda brengt het samen’. Hiermee laat Breda de komende jaren van zich horen. Onder deze noemer vertellen we ‘Het Verhaal van Breda’ aan iedereen die het maar horen wil. Met een hoofdrol voor 180.000 Bredanaars en 16.000 Bredase bedrijven. 

Breda brengt het samen wordt dé slogan die Breda de komende jaren zal onderscheiden van andere steden. Het maakt meteen duidelijk waar Breda voor gaat, staat en goed in is. In de manier waarop we de dingen doen, hoe mensen  samenkomen, hoe diversiteit zich verenigt, hoe we elkaar makkelijk weten op te zoeken, hoe uniek de ligging is, dat we elkaar wat gunnen, hoe we samen zaken doen, etc. Dat alles in een gemoedelijke, bourgondische sfeer die Breda zo eigen is. 

Een unieke ligging 

Zo is het door de unieke ligging goed toeven voor ondernemers. Met net zo makkelijk de haven van Rotterdam als die van Antwerpen binnen handbereik. Met een efficiënt bedrijvenpark aan de rand van de stad en met tegelijkertijd een snel bereikbare binnenstad om na gedane zaken ‘een biertje te kunnen doen’. Ondernemers hebben medezeggenschap over de lesprogramma’s van de vele mbo’s en hbo’s die de stad rijk is. Zo worden studenten opgeleid die klaar zijn voor de toekomst en wat de ‘markt’ van hen vraagt. In Breda bevinden zich de grootste businessclub van de regio. Wat gaat daar nou beter mee samen dan een avondje NAC? Uiteraard weer met dat gemoedelijke biertje in de hand. 

Wonen in een groene en historische omgeving

Fijn werken en daar de ideale omstandigheden voor hebben is één, lekker wonen vergt nog meer. Ook daarin brengt Breda het samen. Je kunt wonen in een groene, maar tegelijkertijd historische omgeving. Waar mensen elkaar ontmoeten en aandacht en tijd hebben voor elkaar. Met de allure van een grote stad en de geborgenheid van een dorp. Ook dát is de Bredase way of life. 

Ambities 

‘Het Verhaal van Breda’ kent ambities die er niet om liegen. Een bewuste keuze vanuit de gedachte dat je alleen in beweging blijft en nieuwe ontwikkelingen kunt aanjagen wanneer de stippen op de horizon behoorlijk ambitieus zijn. Zo moet je in 2030 vanuit Breda in drie kwartier tijd in Parijs, Berlijn, Londen en Kopenhagen kunnen zijn en vice versa. Tegen die tijd ligt Breda ook als eerste Europese stad in een park. Dragen we de Bredase way of life wereldwijd uit in onze stadsambassades in vijf metropoolsteden. Ambassadeurs als Hardwell en Tiësto zijn daarbij mooi meegenomen! 

Eén en één is drie 

‘Breda brengt het samen’. Een slogan die steeds meer van de stad wordt. De stad gaat ermee de boer op, draagt ‘m uit, geeft ‘m betekenis en gaat ermee aan de slag. Rekening houdend met trends en ontwikkelingen die op ons af komen of waarbij we zelf het stuur in handen hebben. Met goede ideeën van onze ambitieuze ondernemers om de stad creatief, sociaal en economisch gezien samen verder te brengen. Verbindingen te leggen waarvoor geldt: één en één is drie. Zo blijven we als stad aantrekkelijk en relevant. Met een goede concurrentiepositie ten opzichte van andere steden. In een stad die er toe doet. Met mensen die er toe doen. Breda brengt het samen.