home » gemeenten »

Gemeente Cranendonck

Logo Gemeente Cranendonck

Capucijnerplein 1, Budel
Postbus 2090, 6020 AB Budel
Tel. (0495) 43 12 22
E-mail: info@cranendonck.nl
Website: www.cranendonck.nl

Cranendonck. Een gemeente die aan de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert ligt. Een landelijk gebied met een rijke historie, maar ook een ambitieuze toekomstvisie. Samen met ondernemers pakken we onze kansen en maken we van Cranendonck een nóg mooiere gemeente! Zoek je mee naar kansen over grenzen? Op de website van Gemeente Cranendonck lees je alles over onze gemeente en de zes dorpskernen, ieder met hun eigen gezicht.

De gemeente Cranendonck is ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Budel en Maarheeze. Cranendonck bestaat uit de kernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk. Hoewel Cranendonck een typisch Brabantse gemeente genoemd kan worden, zijn de inwoners (mede door de ligging tegen de provinciegrens van Limburg en de landsgrens van België) gewend om open te staan voor allerlei culturen en talen. Mensen die Cranendonck bezoeken zullen dit merken aan de gastvrijheid.

Bereikbaarheid

Cranendonck is bereikbaar via weg, water, spoor en via de lucht. De verkeersader A2 vormt een snelle verbinding met de rest van ons land en Europa. De plaats Maarheeze beschikt over een treinstation en Kempen Airport is een belangrijke luchthaven voor het zakelijk verkeer. De multimodale containerterminal De Kempen vormt een belangrijke haven in het binnenvaart netwerk van Nederland met als doel de overslag van 10.000 containers per jaar.

Bedrijventerreinen

De gemeente Cranendonck telt diverse bedrijventerreinen: De Meemortel, Rondven, Den Engelsman, Molenheide, Fabrieksstraat en Airpark. Het Duurzaam Industriepark Cranendonck is in ontwikkeling.

Airpark

Bedrijvenpark Airpark Cranendonck biedt ondernemers optimale kansen om hun vleugels uit te slaan. Inmiddels is ruim 40 hectare op bedrijventerrein Airpark verkocht. Er zijn nog enkele kavels te koop, wellicht een geschikte plek voor uw bedrijf? Dit ruim en groen opgezette bedrijventerrein biedt ruimte voor bedrijven uit milieucategorie 2, 3.1 en 3.2 (in overleg kan hiervan worden afgeweken).

Duurzaam Industriepark Cranendonck

Het Duurzaam Industriepark Cranendonck wordt een interessante vestigingsplaats voor grote bedrijven. Een duurzame campus waarin een synergie ontstaat tussen metaal- en energiegerelateerde bedrijven en onderwijs en die ruimte biedt voor start-ups. Het doel: het industriepark is het meest duurzame en innovatieve zware industriepark in Nederland, zowel vanuit sociaal-economisch, ecologisch, milieutechnisch, ruimtelijk als bedrijfseconomisch perspectief.

Samenwerkingsverbanden

Door de unieke positie van Cranendonck als grensgemeente hebben wij het voordeel om zowel op Brabant, Limburg als België te focussen en de schakel te zijn in deze sterke economische regio. Om deze regio te verstrekken participeren wij in belangrijke samenwerkingsverbanden: Brainport, Keyport 2020, Metropoolregio Eindhoven, en De Groote Heide

OCC Cranendonck

OCC Cranendonck is de ondernemersvereniging van Cranendonck. OCC behartigt de belangen van Cranendonckse ondernemers, organiseert netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken en is actief betrokken bij parkmanagement. Ook vindt structureel overleg met de gemeente Cranendonck en de regionale samenwerkingsverbanden plaats.

Contact

Via ons ontwikkelingsgericht Bedrijven Contact Centrum helpen wij onze ondernemers graag. Stel u vraag en wij kijken of wij u verder kunnen helpen. Of wellicht dat we je in contact kunnen brengen met andere ondernemers of één van onze partners (Keyport, Brainport, Groote Heide, Metalot, De Kempen)

Bij vragen mail ondernemen@cranendonck.nl

Ook telefonisch zijn wij te bereiken:

Daniëlle Twardy-Duisters
T 0495 431 251
M 06 820 717 34

Elly Scheepers
T 0495 431 259
M 06 228 207 99

Jeroen Raymakers
T 0495 431 263
M 06 185 402 93

Arbeidsmakelaar

De arbeidsmakelaar van gemeente Cranendonck bemiddelt tussen ondernemers die op zoek zijn naar betrokken en gemotiveerd personeel en werkzoekenden. Meer informatie over de arbeidsmakelaar. Of neem contact op met:

Noud van Leeuwen
M 06 284 247 00
Of mail naar n.vanleeuwen@cranendonck.nl

Subsidieadviseur

Bent u benieuwd voor welke subsidies u als bedrijf in aanmerking komt? De gemeente biedt een eerste subsidiescan aan.

Neem contact op met onze subsidieadviseur:
Conny Martens 
M 06 196 282 40
Of mail naar c.martens@cranendonck.nl

Onze bedrijventerreinen kennen veel pluspunten en mogelijkheden. De bedrijvencontactfunctionarissen van de gemeente Cranendonck zetten alle opties en voordelen graag samen met u op een rij. Hiervoor kunt u contact opnemen voor een persoonlijk gesprek.