home » gemeenten »

Gemeente Deventer

Logo Gemeente Deventer

Grote Kerkhof 4
7411 KT Deventer
Postbus 5000
7400 GC Deventer

Tel. 14 0570

E-mail: gemeente@deventer.nl
Website: www.deventer.nl

Gemeente Deventer

Van handelsstad naar bedrijvenstad

Deventer heeft zich in de afgelopen eeuwen ontwikkeld van een historische handelsstad (Hanze) en ‘ouderwetse’ industriestad met overwegend productie- en maakindustrie, handels- en reparatiebedrijven tot een ‘moderne’ bedrijvenstad, waarin ook zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en het onderwijs goed vertegenwoordigd zijn.

De creatieve kracht van Deventer

Niet verwonderlijk dat de gemeente Deventer geliefd is als vestigingsplaats. De bereikbaarheid is uitstekend. Zowel via spoor, water als weg. Sinds de verbreding van de A1 is Deventer heel goed bereikbaar en zorgt de A50 voor ontsluiting met het noorden en zuiden. En met Hogeschool Saxion is een imposante brug geslagen tussen onderwijs en (internationale) bedrijvigheid. De woningbouw (huur en koop) is met name de laatste decennia zeer divers.

Klantbegeleiding

Om (aanstaande) ondernemers beter te helpen, werkt de gemeente met klantadviseur en klantregisseurs. Deze worden ingezet om ondernemers, bedrijven, ontwikkelaars of burgers te begeleiden als er sprake is van verschillende vergunningprocedures om een wens van de ondernemer te kunnen realiseren. De klantadviseur of regisseur is in dat geval het ‘één-loket’ voor de ondernemer en zet de vraag uit in de organisatie.

Bedrijfskavels

Ondernemers die hun bedrijf vestigen in Deventer, hebben keuze uit een groot aanbod aan bedrijfslocaties. Van traditionele bedrijventerreinen tot het eigenzinnige Havenkwartier en het te ontwikkelen A1 Bedrijvenpark Deventer, de bedrijfslocaties voldoen aan hedendaagse eisen. Ze zijn te voet, per fiets en met auto en openbaar vervoer goed bereikbaar.