home » gemeenten »

Gemeente Eindhoven

Logo Gemeente Eindhoven

Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven

Tel. 14 040

Website: www.eindhoven.nl/

Eindhoven is van denken en doen al jaren een stad van innovatie, van proeftuinen en pioniers. Hierdoor scoort de gemeente Eindhoven uitstekende economische groeicijfers. Waar de groei van de economie van Nederland in 2017 met 3,2% groeide presteert Eindhoven maar liefst een groei van 4,9%! Hier maken we de toekomst samen. En wil je als ondernemer voorop lopen, dan is Eindhoven dus zeker de goede vestigingsplaats. De stad blijft groeien en krijgt steeds meer allure en aandacht uit binnen en buitenland. Dat gebeurt niet vanzelf: de gemeente Eindhoven werkt dan ook hard aan een aantrekkelijk vestigings- en ondernemersklimaat. Dat betekent niet alleen zorgen voor hoogwaardige bedrijventerreinen, of voor passende huisvesting en goede faciliteiten, maar ook voor het ‘rodelopergevoel’. Daarom staat er een team van de gemeente klaar om alle initiatieven op het vlak van (her)huisvesting optimaal te faciliteren.

Dedicated team

Zeggen dat er een rode loper wordt uitgerold voor ondernemers die naar Eindhoven willen komen is één, maar het waarmaken is wat anders. Toch is Eindhoven er klaar voor. Er zijn mensen fulltime bezig met de vergunningverlening aan bedrijven die zich in Eindhoven willen (her) huisvesten. Verder zijn acquisiteurs druk in de weer om nieuwe horeca en retail concepten naar Eindhoven te halen. Ook op die manier wordt de stad aantrekkelijker voor bedrijven en hun medewerkers.

Bedrijfslocaties

Eindhoven beschikt over 17 grootschalige bedrijventerreinen met een totaal oppervlakvan ca. 800 ha. netto. Daarnaast beschikt de gemeente over een dertigtal kleinschalige bedrijfslocaties (< 5 ha.). Eindhoven heeft buiten de vier grootste Randstad-gemeenten de meest omvangrijke kantorenvoorraad in Nederland, namelijk zo’n 1,4 miljoen m². Verspreid over drie verschillende kantoormilieus: het centrummilieu, het ringmilieu en het snelwegmilieu. Meer informatie over o.a. bedrijfslocaties in de stad en de beschikbaarheid van grond en vastgoed is te vinden op www. eindhoven.nl/ondernemen.

Campussen

Campussen in Eindhoven onderscheiden zich van reguliere bedrijventerreinen door hun R&D en kennisintensieve karakter. Zij zijn van groot belang voor de Brainportregio: Campussen vormen een voedingsbodem voor het creëren van innovaties. Eindhoven heeft binnen de stadsgrenzen twee campussen, namelijk de High Tech Campus Eindhoven en de Technische Universiteit campus. Daarnaast staat de ontwikkeling van de Brainport Industries Campus gepland in Eindhoven Noordwest, het gebied waar o.a. ook Eindhoven Airport en de Internationale School zich bevinden.

Uit onderzoek blijkt dat de regio Brainport sinds medio 2010 drie campussen en vier campusinitiatieven rijk is. Eindhoven heeft binnen de stadsgrenzen twee campussen, namelijk High Tech Campus Eindhoven en TU/e Science Park. Daarnaast beschikt Eindhoven over een campusinitiatief, de Brainport Innovatie Campus. Deze campus is nog in voorbereiding

Internationale School

De Campus Internationale School Eindhoven is een belangrijke troef bij het verbeteren van het internationale vestigingsklimaat. Want naast het onderwijsaanbod, dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, is de school een ontmoetingsplaats voor internationale gezinnen en hun kinderen.

Holland Expat Center South

Buitenlandse kenniswerkers zijn van grote betekenis voor onze economie. Om de dienstverlening voor bedrijven en werknemers uit het buitenland soepel te laten verlopen heeft Eindhoven het Expat Center. Hoogopgeleide buitenlanders en hun familie die in Eindhoven en omgeving komen werken kunnen terecht bij het Expat Center voor o.a. lokale informatie en verblijfs- en andere documenten. Er werkt ook een ‘living in’ coördinator. Deze richt zich specifiek op de partners en kinderen van kenniswerkers, om hun komst en integratie in Eindhoven zo prettig mogelijk te maken.