home » gemeenten »

Gemeente Etten-Leur

Logo Gemeente Etten-Leur

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur

Tel. 14076

E-Mail: info@etten-leur.nl
Website: www.etten-leur.nl

Uw plaats van bestemming voor werk!

Een gemeente met een groeiende bedrijvigheid en woningbouw. Dit gecombineerd met een prima voorzieningenniveau en omringd door een groen buitengebied. Dat is de gemeente Etten-Leur. Zowel de ruim 43.500 inwoners als bezoekers profiteren hiervan. En ook voor u als ondernemer is Etten-Leur zeer aantrekkelijk. 

Werkgelegenheid

Etten-Leur is van oudsher een gemeente met veel werkgelegenheid. Etten-Leur kent een levendige lokale economie. Groot genoeg om een positie te hebben in de regio, maar klein genoeg voor een goed netwerk waar ondernemers elkaar weten te vinden. De gemeente kent een goede verbinding met de ondernemers. Daarnaast pakken de ondernemers, gemeente, lokale onderwijsinstellingen en Werkplein 'Hart van West-Brabant'vraagstukken met betrekking tot arbeidsmarkt en verbindingen van het onderwijs en arbeidsmarkt samen op.

Werklocaties

Etten-Leur heeft diverse werklocaties. De diverse terreinen hebben elk unieke kenmerken en kwaliteiten. Aan de noordzijde bedrijventerrein Zwartenberg met zwaardere bedrijvigheid en de woon/ werklocatie Attelaken waar met name MKB floreert. Aan de oostkant van de gemeente een representatieve kantoorlocatie ‘Oostpoort/Trivium’ met een direct afrit op rijksweg A58. Aan de westkant een groot en gevarieerd bedrijventerrein ‘Vosdonk’.

Het is een mooie mix van 350 lokale, regionale en internationale bedrijven die zich bezighouden met diverse bedrijfsactiviteiten. Het terrein is gecertificeerd in het kader van Keurmerk VeiligOndernemen. Ook zijn er glasvezelvoorzieningen aangebracht. Centraal tussen de locaties ligt het Winkelhart Etten-Leur. Dit Winkelhart heefteen regionale uitstraling. De vele culturele-, culinaire- en sportevenementen maken het centrum nog meer levendig. West-Brabant is een belangrijke en actieve economische regio. Als specialist in de maakindustrie en diensten biedt Etten-Leur de nr1 logistieke hotspot een toegevoegde waarde.In een nauwe samenwerking met de omliggende gemeenten en Regio West- Brabant bieden wij elke ondernemer een unieke werkomgeving.

Woningbouw

De afgelopen jaren is het aantal woningen in Etten-Leur sterk gegroeid. Ook wordt op dit moment nog gebouwd aan de locatie ‘De Streek’ waar ca. 400 duurzame woningen verrijzen. Er is voor werknemers dus voldoende keuze in een gevarieerd woningaanbod. Het voorzieningenniveau in Etten-Leur is uitstekend! Een nieuw zwembad wordt opgeleverd en er wordt gewerkt aan een nieuw theater in het centrum van de gemeente. Ook zijn vele sporten via verenigingen vertegenwoordigd in Etten-Leur.Etten-Leur kent een bruisend evenementen- en verenigingsleven.