home » gemeenten »

Gemeente Gilze en Rijen

Logo Gemeente Gilze en Rijen

Raadhuisplein 1
Postbus 73, 5120 AB Rijen

Tel. 140161

E-mail: info@gilzerijen.nl
Website: www.gilzerijen.nl

Centraal in de provincie Noord-Brabant ligt de gemeente Gilze en Rijen. De snelweg A58 en de spoorlijn Breda-Tilburg verbinden Gilze en Rijen met de Baronie van Breda en de regio Hart van Brabant. Voor ondernemers biedt de gemeente tal van mogelijkheden en telt ruim 25.000 inwoners.

Wanneer u vanuit Gilze naar het zuiden gaat, zit u al snel in de Chaamse Bossen of het Prinsenbos. Gaat u vanuit deze bossen op weg naar Molenschot dan ontdekt u wat bedoeld wordt met het Brabantse Land. In dit deel van het buitengebied ontdekt u langs kleine plattelandswegen monumentale boerderijen en uitgestrekte weilanden. Aan de westkant van Rijen bevindt u zich al snel in Boswachterij Dorst. Dit buitengebied van Gilze en Rijen telt verschillende horecagelegenheden voor terras en bijeenkomsten.

Voor golfliefhebbers zijn er meerdere golfbanen aanwezig. Er is voor elk wat wils. Van jong tot oud, van beginner tot pro, voor iedereen ligt er wel een geschikt golfterrein in de gemeente Gilze en Rijen. Ook daar kunt u uw zaken doen in het groen.

Ondernemen

Er zijn ruim 1.100 bedrijven gevestigd. Alle bedrijven zorgen met elkaar voor zo’n 12.000 arbeidsplaatsen. Zo vindt u er bedrijven voor telecommunicatieapparatuur, metaalproducten, distributiebedrijven, transport en uitgebreide dienstverlening. Ook internationale bedrijven vestigen zich graag in Gilze en Rijen. Zo vestigde in 2012 Boeing zich in Rijen op het Rotary Wings Training Center. Daarin participeren ook de in Woensdrecht gevestigde World Class Aviation Academy en Gate2, het luchtvaartcentrum van het Midpoint Aerospace & Maintenance Cluster in Gilze en Rijen.

Vliegbasis Gilze-Rijen

Letterlijk midden in de gemeente Gilze en Rijen ligt de vliegbasis. Niet alleen werken veel inwoners op de basis. Medewerkers van de vliegbasis spelen ook een belangrijke rol in het verenigingsleven in de gemeente. Vanaf 2008 is vliegbasis Gilze-Rijen de thuisbasis van het Defensie Helikopter Commando. Op de vliegbasis werken bijna 1.800 mensen.

Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort

In ontwikkeling is Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort bij Gilze. Omgeven door een parkachtige zone ligt het bedrijvenpark op een ideale locatie aan de A58. Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort richt zich met name op lokale en regionale bedrijven. Er zijn nog kavels beschikbaar.

Wilt u meer over dit bedrijvenpark weten, neem dan contact op met de heer Hendrik Roozen, tel. (013) 504 67 30). Het adres is: Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort Postbus 121, 5126 ZJ Gilze.