home » gemeenten »

Gemeente Goes

Logo Gemeente Goes

M.A. de Ruijterlaan 2
Postbus 2118
4460 MC Goes

Tel. (0113) 24 96 00
Fax. (0113) 23 08 76

E-mail: stadskantoor@goes.nl
Website: www.goes.nl

Gemeente Goes

Economisch knooppunt van Zeeland

De gemeente Goes is met haar gevarieerde en stabiele economie het economisch knooppunt van Zeeland en dé plek waar bedrijven uitvalsbasis hebben tot groot afzetgebied en goed bereikbaar zijn. Er zijn hoogwaardige bedrijventerreinen, ook met zichtlocatie langs de A58.

Geliefde vestigingsplaats

De centrale ligging maakt Goes een geliefde vestigingsplaats voor ondernemers. Met directe ligging aan de A58 haak je aan op snelwegen richting Randstad, West- Brabant en Antwerpen. Daarnaast is het Zeeuwse achterland bereikbaar en is Gent in een uur te bereiken. Met een nieuwe aansluiting op de A58 is vestiging op ”De Poel” nóg aantrekkelijker. Daarnaast beschikt de gemeente Goes over een fantastisch woonklimaat en veel kwalitatief hoogwaardige voorzieningen. Neem het ongekend grote winkelaanbod. In verhouding tot het aantal inwoners heeft Goes niet alleen de meeste winkels, maar ook de meeste banen van alle Zeeuwse gemeenten. 

Stationspark 

Het Stationspark is dé locatie voor kantoorbedrijvigheid: uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en met groot parkeerterrein. In en nabij het centrum vind je kantoorvestigingen op financieel-economisch en administratief gebied: banken, accountants en het hoofdkantoor van ZLM Verzekeringen, één van de grootste verzekeraars van Zuid-Nederland. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van de spooronderdoorgang, die wordt aangelegd om de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Vanaf 2020, als de spooronderdoorgang gereed is, komen nieuwe kavels voor kantoren beschikbaar op het Stationspark, aan de zuidzijde van de spoorlijn. 

De Poel 

In een heldere structuur liggen in bedrijventerrein De Poel II goed ontsloten kavels met alle wenselijke voorzieningen. Glasvezel en coaxkabel; ruime ontsluitingswegen voor toeleveranciers en vrij liggende fietspaden voor woon-werkverkeer. De Poel II is geschikt voor een breed bedrijvenprofiel. Zakelijke diensten, transport en distributie, groothandel, showroomactiviteiten en kleinschalige (hoogwaardige) industrie zijn bedrijfsvormen die goed passen. 

Nog enkele kavels beschikbaar

In de zogenaamde woonwerkzone in het populaire bedrijventerrein Poel II zijn er nog enkele kavels beschikbaar waar werken en wonen perfect gecombineerd kan worden. U heeft hier de voordelen van een modern goed ontsloten bedrijventerrein aan de A58 en een fraaie rustige woonplek met uitzicht op groen. Het deel van de kavel met een bedrijfsbestemming bevindt zich aan de zijde van het populaire bedrijventerrein Poel II. De kavels hebben een deel dat bestemd is voor woningbouw aan de kant van de mooie en nieuwe wijk Ouverture. Aan de voorkant van de woningen loopt uitsluitend een fietspad wat direct verbinding geeft aan de wijk Ouverture met zijn scholen en het centrum van Goes.

Nieuw bedrijvenpark

Met de verkoop van de laatste kavels op bedrijventerrein Poel II groeit het Goese bedrijfsleven gestaag. Om ruimte te blijven bieden aan ondernemen in Goes, ontwikkelt de gemeente een nieuw bedrijvenpark in de hoek van de A58 en de Deltaweg. Op deze locatie wordt een groen en duurzaam bedrijventerrein ingericht. Medio 2020 verwacht de gemeente te kunnen starten met de uitgifte van bedrijfskavels. Een gevarieerd aanbod in kavels qua grootte en ligging biedt nieuwe vestigingsmogelijkheden voor een breed palet aan bedrijven.

Informatie 

Informatie vindt u op www.goes.nl. Met vragen kunt u terecht bij afdeling Omgeving en Economie, René Jagt (0113) 24 98 64. Email: r.jagt@goes.nl