home » gemeenten »

Gemeente Goirle

Logo Gemeente Goirle

Oranjeplein 1
Postbus 17, 5050 AA Goirle
Tel. (013) 531 06 10

E-mail: info@goirle.nl
Website: www.goirle.nl

Sociaal, Groen en Ondernemend

De gemeente Goirle ligt aan de A58, tussen Tilburg en het Belgische achterland. De gemeente heeft twee kernen: Goirle en Riel. Hun economische activiteiten zijn van oudsher verschillend. Goirle was vooral gericht op textiel en Riel had een meer agrarisch karakter. Een mooi en waardevol buitengebied verbindt beide kernen. De gemeente heeft veel te bieden, zoals winkels, culturele en toeristische voorzieningen en veel bedrijvigheid. Daarom wordt Goirle ieder jaar weer hoog gewaardeerd als woon- en verblijfgemeente, ook dankzij het positieve ondernemersklimaat.  

Ondernemers

Goirle kent een grote diversiteit aan ondernemers. Een aantal grote namen is in Goirle gevestigd, maar ook kleinere bedrijven voelen zich hier welkom en thuis. In Goirle zijn veel ondernemersverenigingen actief en de verbondenheid tussen de ondernemers is groot. Zo vormen het bedrijventerreinmanagement van Tijvoort en het centrummanagement in Centrum Goirle een goed samenwerkingsverband.

Bedrijventerreinen

In de gemeente zijn twee bedrijventerreinen gevestigd, waarvan bedrijventerrein Tijvoort in Goirle het grootste is. Sinds hier het bedrijventerreinmanagement is opgericht, weten de ondernemers en de gemeente elkaar nog beter te vinden. Samen zitten ze aan tafel om te spreken over bijvoorbeeld veiligheid, huisvesting en werkgelegenheid. En in Riel ligt het kleinschalige bedrijventerrein Veertels/Spoorweide. Hier zijn enkele grote bedrijven gevestigd die op de internationale markt opereren. Beide bedrijventerreinen liggen erg gunstig: vlakbij de A58 en België. 

Centrum Goirle, Grenzeloos welkom

In het centrum van Goirle is een grote diversiteit aan winkels, waar zowel eigen inwoners als bezoekers uit omliggende kernen graag komen winkelen. Dankzij het ruime winkelaanbod, de gratis parkeerplaatsen en de ruime openingstijden is het centrum van Goirle steeds aantrekkelijker geworden. Het centrummanagement zorgt voor een schoon en veilig centrum waar van alles te doen is. Naast de gebruikelijke filiaalzaken op het gebied van kleding, verzorging en voedsel, zijn er ook veel unieke en verrassende speciaalzaken, die ook gewaardeerd worden om hun kwaliteit en gastvrijheid. Verder is een winkelbezoek uitstekend te combineren met een lunch, diner of avondje uit, want in het centrum zijn ook diverse horecazaken en een theater te vinden. Ook kan op het Van Hogendorpplein gewinkeld worden, net als in het centrum van Riel. De dorpse gemoedelijkheid hier is voor veel bezoekers een reden om terug te komen.

Goirle als Beleefgemeente

Goirle is, naast een ondernemende, ook een woon- en beleef gemeente.  De Regte Heide en de vele landgoederen maken Goirle tot een zeer gewaardeerde wandel- en fietsgemeente. Het aantal ondernemers in de vrijetijdssector blijft groeien. De afgelopen jaar is het aanbod in campings, bed & breakfasts, horeca, en  aanbieders van dagactiviteiten in onze gemeente flink toegenomen. Als groene oase tussen de grote attracties als de Efteling, de Beekse Bergen en Bobbejaanland weet de bezoeker Goirle steeds vaker te vinden als uitvalsbasis voor een leuke vakantie.  Gelukkig worden ook de bijzondere en leuke plekken van Goirle zelf steeds vaker gevonden. 

Gôolse Geheimen

Goirle kent namelijk vele bijzondere en leuke plekken die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Wij noemen dit onze Gôolse Geheimen. Van een schijnvliegveld uit de Tweede Wereldoorlog tot de grafheuvels uit het verre verleden. Van de overblijfselen van het oude textielverleden tot het Bels Lijntje. Alle locaties herbergen prachtige verhalen. Verhalen die we als gemeente, samen met de ondernemers, aan de bezoekers willen vertellen. Veel ondernemers zijn inmiddels ambassadeur van de Gôolse Geheimen. Zij dragen de Gôolse Geheimen uit en ondersteunen ze van harte.

Voor het interview met Joep Horevoorts; Gemeente Goirle wil vestigingsklimaat voor economische sectoren versterken KLIK HIER