home » gemeenten »

Gemeente Halderberge

Logo Gemeente Halderberge

Parklaan 15
Postbus 5
4730 AA Oudenbosch

Tel. 140165

E-Mail: gemeente@halderberge.nl
Website: www.halderberge.nl

Bedrijfscontactfunctionaris:
Mevr. J.C. Besters-Schraven
Tel. (0165) 39 07 60
E-mail: j.besters@halderberge.nl

Halderberge

Waar wonen, werken en recreëren samengaan 

In het hart van West-Brabant ligt de bloeiende gemeente Halderberge met 30.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Bosschenhoofd, Hoeven, Oudenbosch, Oud Gastel en Stampersgat en beslaat 7.500 ha. Halderberge heeft een sterk toeristisch en recreatief karakter, maar kenmerkt zich ook door bedrijvigheid in zowel de industriële, logistieke en agrarische sector. 

Bereikbaarheid

Halderberge ligt centraal tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen, alsmede de internationale luchthavens Schiphol (Amsterdam) en Zaventem (Brussel). De bereikbaarheid van de gemeente Halderberge is dan ook uitstekend. Zo wordt de gemeente ontsloten via de autosnelwegen A16 (E19), A17 en A58. Oudenbosch heeft een NS-station, dat gelegen is aan de spoorlijn Rotterdam-Vlissingen/ Antwerpen. Vliegveld Breda International Airport (Seppe) biedt goede mogelijkheden voor de kleine burger-luchtvaart. 

Bedrijventerreinen

Halderberge kiest voor werk en kent dan ook diverse lokale bedrijventerreinen. In Oudenbosch zijn dat de terreinen aan de Bosschendijk, de Gorzen en de Industrieweg. In Hoeven is dat industrieterrein de Hoge Akker. Oud Gastel heeft twee terreinen: Korenweide en Klaverweide.

Bedrijventerrein Borchwerf II is een gezamenlijk bedrijventerrein van de gemeenten Halderberge en Roosendaal. Dit bovenregionaal bedrijventerrein, gelegen aan de A17, is zeer in trek bij de grotere logistieke bedrijven. 

Airparc Seppe in Bosschenhoofd ligt direct aan de snelweg A58. Het terrein is bestemd voor luchtvaart-gebonden bedrijvigheid. 

Wonen

Halderberge biedt een grote verscheidenheid aan woningtypes in de vijf karakteristieke dorpskernen. In deze kernen zijn rustige en groene wijken gelegen waar er voor betaalbare prijzen huur- en koopwoningen te vinden zijn. Halderberge is een aantrekkelijke woongemeente met dorpse woonmilieus en een ruim aanbod in zowel nieuwbouw als bestaande woningbouw.

Voorzieningen

De gemeente heeft tal van goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, zorg, winkels, sport, recreatie, cultuur etcetera. Op korte afstand vindt u in meer stedelijk gebied (Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom) nog tal van andere voorzieningen.

Bezienswaardigheden 

De vijf kernen die Halderberge vormen, bieden een keur aan bezienswaardigheden. Het meest bekend is de basiliek St. Agatha en St. Barbara, gebouwd naar het voorbeeld van de Sint Pieter in Rome. De combinatie van unieke musea, monumentaal religieus erfgoed, natuurgebieden en waterlopen zijn aantrekkelijk voor inwoners en recreanten mede door de vele evenementen.