home » gemeenten »

Gemeente Hardenberg

Logo Gemeente Hardenberg

Stephanusplein 1
Postbus 500, 7770 BA Hardenberg
Tel. (0523) 28 91 11
Fax (0523) 26 11 29
E-mail: gemeente@hardenberg.nl
Website: www.hardenberg.nl

De gemeente Hardenberg is na Zwolle de tweede industriegemeente binnen de regio IJssel-Vecht.  Het bedrijvenbestand in de gemeente Hardenberg is gevarieerd en bestaat hoofdzakelijk uit middelgrote en kleinere bedrijven.

Zonder files goed bereikbaar

De gemeente Hardenberg is zowel over weg, water en spoor goed bereikbaar en ligt op kleine afstand van de grotere verkeersaders. Aan de ene kant heeft Hardenberg een uitstekende verbinding met Zwolle en de regio Twente, aan de andere kant grenst Hardenberg aan de noordelijke provincies en het Duitse achterland. De gemeente ligt op korte afstand van de nationale en internationale transportassen A1, A28, A31 en A37. 

Werkgelegenheid

De gemeente Hardenberg telt bijna 3.500 bedrijven en instellingen en bijna 22.000 arbeidsplaatsen. Hierbij zijn zowel full- en parttime banen als banen op uitzendbasis meegerekend. Qua werkgelegenheid zijn de industrie, handel en horeca en de gezondheidszorg de grootste sectoren.

Onderwijs

De gemeente Hardenberg biedt een compleet aanbod aan onderwijsvoorzieningen in het voortgezet onderwijs van het VMBO tot en met het Gymnasium.

Toerisme

De gemeente Hardenberg telt ongeveer 200 bedrijven in de toeristische sector. Naast het directe werkgelegenheidseffect resulteren bestedingen van toeristen in extra draagvlak voor de lokale detailhandel en andere voorzieningen. Dit maakt dat het een belangrijke sector is in de economie van Hardenberg.

Economische zaken

De gemeente Hardenberg is actief voor haar ondernemers en wil een betrouwbare partner zijn voor het bedrijfsleven. De relatie met het (bestaande) bedrijfsleven staat voorop.

Bedrijventerreinen

In de hele gemeente, met name in Hardenberg en Dedemsvaart, zijn volop vestigingsmogelijkheden met bedrijventerreinen voor zowel kleinschalige bedrijvigheid als voor bedrijven in de zwaardere categorieën.?