home » gemeenten »

Gemeente Hellendoorn

Logo Gemeente Hellendoorn

Willem Alexanderstraat 7
Postbus 200, 7440 AE Nijverdal
Tel. (0548) 63 05 05
Fax (0546) 61 05 05
E-mail: gemeentebestuur@hellendoorn.nl
Website: www.hellendoorn.nl

Ondernemen is mensenwerk. De werkende mens voelt zich thuis in eenomgeving waar het goed wonen en leven is. Hellendoorn en Nijverdal,maar ook de overige kernen die samen de gemeente Hellendoorn vormen,bieden zowel rust en natuur als dynamiek en bedrijvigheid.

In de omgeving van het dorp Hellendoorn geniet u van prachtige bossen enheidevelden, terwijl een paar kilometer verderop in het jonge Nijverdaldruk gewerkt, geproduceerd en gewinkeld wordt. De rustieke charmevan Hellendoorn en de vitale daadkracht van Nijverdal zorgen samenvoor een leefklimaat waarin ondernemen een dubbel genoegen is.

Bereikbaarheid

De ligging van Hellendoorn en Nijverdal is gunstig: op de west-oost corridor in de nabijheid van de A1, aan de route Twente- Zwolle (RW35), centraal tussen de Randstad en Duitsland. De bereikbaarheid zal nog sterk verbeteren door de omlegging van de Rijksweg 35 en de nieuwe Noord-Zuid verbinding. De eerstgenoemde zal in combinatie met het spoor deels in een tunnel worden aangelegd (Combiplan).

Bedrijvigheid

Hellendoorn en Nijverdal tellen vele tevreden ondernemers. Zij waarderen de royale voorzieningen en de ruime vestigings- en uitbreidingsmogelijkheden in de gemeente. Er is voldoende goed bereikbaar bedrijventerrein beschikbaar om ook groeiende ondernemingen royaal armslag te kunnen bieden.

Toerisme

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Avonturenpark Hellendoorn zijn bij uitstek de belangrijkste attracties voor het toerisme in de gemeente Hellendoorn. Maar de gemeente heeft meer kwaliteiten in huis. Genieten van de rust en de ruimte van het charmante landschap met een uitgebreid routenetwerk, of juist actief op zoek naar de spanning en het avontuur: het is in Hellendoorn allemaal mogelijk! Het dorp Hellendoorn -met haar rijke cultuurhistorie en verschillende musea- en het centrum van Nijverdal -met haar sfeervolle winkels en gezellige terrasjes- vormen daarnaast een prima verblijfsklimaat voor de toerist. Kortom, Hellendoorn heeft voldoende kwaliteiten voor het toerisme.