home » gemeenten »

Gemeente Laarbeek

Logo Gemeente Laarbeek

Koppelstraat 37
5741 GA Beek en Donk
Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Tel. (0492) 46 97 00

E-mail: gemeente@laarbeek.n
Website: www.laarbeek.nl

Gemeente Laarbeek | Nieuw elan op Bemmer IV

Bedrijventerrein Bemmer IV in Beek en Donk raakt steeds voller. Ondernemers uit Laarbeek en de regio weten het bedrijventerrein goed te vinden. Er is momenteel nog maar een paar hectare beschikbaar.

Sinds 2013 zijn de eerste bedrijven gevestigd op het terrein langs de N279, een belangrijke verbinding tussen de A67 bij Asten en de A50 bij Veghel. Een uitstekende uitvalsbasis in de Brainportregio met een goede ontsluiting richting Helmond, Veghel en Eindhoven. 

Momenteel wordt er volop gebouwd op het terrein en is er veel animo voor de resterende kavels. De corona-crisis heeft eerder gezorgd voor een versnelling dan een vertraging van de uitgifte. Veel bedrijven waren al bezig met bouwplannen en zetten deze door. Andere bedrijven hebben de periode gebruikt om na te denken over de toekomst en melden zich met nieuwbouwplannen. De verwachting is dat in de loop van het jaar zes a zeven bedrijven hun intrek nemen in hun nieuwe pand op Bemmer IV. Rond de jaarwisseling zullen weer nieuwe bouwwerkzaamheden starten voor bedrijven die zich volgend jaar willen vestigen.

Een van de bedrijven die dit jaar de deuren opent op Bemmer IV is Create! BV uit Beek en Donk. Het is een internationaal gerenommeerd decorbouwer voor evenementen, festivals en themaparken. Eigenaar Björn Berkers heeft bewust voor Bemmer IV gekozen: ‘We wilden graag gevestigd blijven in het dorp waar het voor ons allemaal is begonnen. We zijn er trots op een Laarbeeks bedrijf te zijn dat inmiddels internationaal opereert.’ Daarnaast speelt ook de goede band met de gemeente een belangrijke rol. Hij is erg te spreken over de reactiesnelheid van de gemeente en de mogelijkheden om tot een passende oplossing te komen.

Ook bedrijven van buiten Laarbeek weten de gemeente steeds beter te vinden. Een van deze bedrijven is Autobedrijf Pepers uit Veghel. Eigenaar Jan Pepers: ‘In Veghel hadden we op onze beide locaties geen uitbreidingsmogelijkheden. Op Bemmer IV kunnen we onze twee locaties samenvoegen en een mooie showroom realiseren op een zichtlocatie aan de N279. Ik heb heel veel waardering voor de  korte lijntjes en het prettige contact met de gemeente Laarbeek. Als er iets was in het vergunningstraject ben ik altijd keurig en snel geholpen door de ambtenaren.'