home » gemeenten »

Gemeente Oldebroek

Logo Gemeente Oldebroek

Raadhuisplein 1
Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek
Tel: (0525) 63 82 00
Fax: (0525) 63 33 27
E-mail: gemeente@oldebroek.nl
Website: www.oldebroek.nl

Oldebroek ligt op de noordelijke punt van de Veluwe en telt zes kernen: Oldebroek, Wezep, Oosterwolde, Hattemerbroek, 't Loo en Noordeinde. De gemeente heeft ca. 22.000 inwoners en een oppervlakte van 98.78 km2.

Oldebroek is een aantrekkelijke, rustige woongemeente met een rijk sociaal-cultureel leven. De actieve instelling van gemeentebestuur en bevolking zorgen voor veel bedrijvigheid. Behoud van het oude karakter gaat hand in hand met dynamische ontwikkelingen, Het afwisselende buitengebied biedt een scala aan recreatiemogelijkheden.

In Wezep en Hattemerbroek is voor de komende decennia ruimte gereserveerd voor woningbouw in diverse marktsegmenten. Het bedrijventerrein Wezep-Noord ligt direct langs de rijksweg A28. De gemeente hecht aan een hoogwaardige presentatie en uitstraling. De aanwezige bedrijfsbebouwing illustreert dit. Er is nog ca. 7 ha. aan ruimte beschikbaar voor bedrijven die zich in deze aantrekkelijke bedrijfsomgeving willen vestigen.

Het bedrijventerrein heeft een ontsluiting via een rondweg naar de op- en afrit Wezep van de snelweg A28. Het bedrijventerrein wordt waarschijnlijk voorzien van glasvezelkabel voor een snelle internetverbinding. In het noorden sluit het bedrijventerrein Wezep-Noord aan op het bedrijvenpark Hattemerbroek (70 ha. bruto). Dit terrein wordt samen met de gemeenten Hattem en Heerde ontwikkeld.