home » gemeenten »

Gemeente 's-Hertogenbosch

Logo Gemeente 's-Hertogenbosch

Afdeling Economische Zaken
Wolvenhoek 1
Postbus 12345
5200 GZ 's-Hertogenbosch
Tel. (073) 615 56 03

E-mail:
economischezaken@s-hertogenbosch.nl
Website: www.s-hertogenbosch.nl
www.ondernemenindenbosch.nl

‘s-Hertogenbosch is de hoofdstad van het economisch florerende Noord-Brabant, de grootste provincie van Nederland. ‘s-Hertogenbosch wordt door vele nationale en internationale bedrijven als een aantrekkelijke vestigingslocatie beschouwd. Begrijpelijk, want de stad beschikt naast goede voorzieningen, zoals een prachtige historische binnenstad, over uitstekende hoogwaardige kantoren- en bedrijventerreinen.

Bovendien bevindt de stad zich direct aan dé hoofdtransportader van Nederland, de A2. Aan deze A2 worden de komende jaren nieuwe innovatieve kantoren- en bedrijvenlocaties ontwikkeld. Speerpunten in het economisch beleid zijn de sectoren ICT en AgriFood

Wat is toch de kracht van ‘s-Hertogenbosch?

‘s-Hertogenbosch heeft een bijzondere aantrekkingskracht op bedrijven. De Brabantse hoofdstad scoort jaarlijks hoog in benchmarks en is de afgelopen 10 jaar in de top 5 terecht gekomen van Elsevier Toplocaties als gemeente met de sterkste economie van ons land.

Strategische ligging gunstig voor bedrijfsvestiging

Door de strategische ligging is ’s-Hertogenbosch de verbindende schakel tussen de Randstad en het zuiden van Nederland. Daarnaast zijn de uitstekende spoorverbindingen van de stad steeds belangrijker geworden als vestigingsfactor voor organisaties. Daarbij combineert de stad een historische binnenstad met een aantrekkelijk winkelgebied, uitstekende uitgaansvoorzieningen en een breed cultureel aanbod. Veel bedrijven ontvangen hun zakenrelaties dan ook graag in de gezellige Bourgondische sfeer van de Bossche binnenstad.

Bedrijfsvestiging

De stad heeft een aantrekkelijk aanbod van hoogwaardige kantorenlocaties en bedrijventerreinen die zijn afgestemd op doelgroepen met uiteenlopende wensen. Bijvoorbeeld: Het Paleiskwartier, direct grenzend aan het centraal station, is een landelijke toplocatie voor zakelijke, juridische en financiële diensten. De locaties langs de rijksweg A2 zijn aantrekkelijk voor onder meer ICT-bedrijven.

Voor internationale bedrijven is de gunstige ligging in Europa een groot voordeel. ‘s-Hertogenbosch ligt op korte afstand van Europese economische kernregio’s als de Randstad en het Ruhrgebied. In Europees verband is de korte afstand tot Brussel gunstig. Er zijn in ’s-Hertogenbosch dan ook veel internationale bedrijven gevestigd zoals Acer, Heineken, Ricoh, SAP en Würth.

SPARK

Eenmaal gevestigd in Den Bosch bundelen opvallend veel bedrijven hun krachten in clusters indachtig het spreekwoord 'samen staan we sterk'. SPARK, een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Technische Universiteit Eindhoven, Avans Hogeschool, de gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans, is daar een mooi voorbeeld van. "SPARK is een campus voor innovatie in de bouw om via die weg maatschappelijke problemen in de woon- en leefomgeving op een creatieve, efficiënte en kosteneffectieve manier op te lossen.

Logistiek Platform

Ook op logistiek vlak hebben veel ondernemers elkaar gevonden in het Logistiek platform 's-Hertogenbosch.

Opleidingen

Naast de gespecialiseerde HBO-opleidingen in de stad zijn er vijf universiteiten binnen een straal van 50 kilometer. De stad heeft veel kennisinstellingen die zich richten op dienstverlening en innovatie. Zo is er bijvoorbeeld intensieve samenwerking op het gebied van Food & Health tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis, WO/ HBO-opleidingen en het bedrijfsleven in ‘s-Hertogenbosch.

Vanag 1 september 2016 willen Tilburg University en de TU/e samen met de provincie en de gemeente Den Bosch een Graduate School openen in 's-Hertogenbosch. Hier moeten de mastertracks Data Science en Entrepreneurship en Governance worden aangeboden.

Accountmanagers

Berry Bruekers, Accountmanager Economische Zaken van de gemeente ’s-Hertogenbosch: “Het initiëren van nieuwe activiteiten, vernieuwen van commercieel vastgoed  en het bevorderen van de dynamiek in de stad brengt mij veel voldoening en geeft mij de energie om steeds nieuwe activiteiten op te pakken.”
Tel: +31 6 203 61 691
Email: b.bruekers@s-hertogenbosch.nl

 

Leo Sedee, Accountmanager Economische Zaken van de gemeente ’s-Hertogenbosch: “Ik ga graag met open vizier met de 3O’s in gesprek om die kansen te identificeren en te realiseren die bijdragen aan versterking van de marktpositie van deze partijen en die bijdragen aan een groei van de werkgelegenheid.”
Tel: +31 6 229 29 421
Email: l.sedee@s-hertogenbosch.nl