home » gemeenten »

Gemeente Tholen

Logo Gemeente Tholen

Hof van Tholen 2
4691 DZ Tholen

Tel. 140166

E-Mail: gemeente@tholen.nl
Website: www.tholen.nl

Succesvol ondernemen én prettig leven: het kan in de gemeente Tholen.

De strategische ligging van Tholen is uitstekend en het ondernemersklimaat is prettig. De woonomgeving is zeer aangenaam: er zijn volop voorzieningen binnen de gemeente en ook ontspanningsmogelijkheden zijn er te over.

Ruimte voor ontwikkeling

De gemeente Tholen is volop in ontwikkeling. Bedrijventerreinen worden uitgebreid en voor de komende jaren staan honderden nieuwbouwwoningen op stapel in diverse plannen. Ook de gemeente zelf ontwikkelt zich en denkt aan de toekomst. Daarbij staat de dienstverlening aan de burger centraal.

Strategische ligging

De bereikbaarheid van Tholen, centraal gelegen in de Zuidwestelijke Delta, is door de aanleg van bruggen, dammen en de nabij gelegen snelweg A4 zeer sterk verbeterd. Tholen is goed bereikbaar via water en land. Ook via spoor en lucht hoef je niet ver te reizen. Tholen vormt het kloppende hart van het gebied tussen economische zones als Rotterdam, Breda, Antwerpen en Vlissingen. Vanuit deze steden sta je in zo’n 30 minuten op
Tholen. Dat maakt de gemeente Tholen als vestigingsplaats voor ondernemers en als woonplek voor werknemers bijzonder aantrekkelijk en dat ook nog eens filevrij.

Bedrijvigheid en werkgelegenheid

De gemeente Tholen kent een variëteit aan bedrijfsactiviteiten in de landbouw, industrie, handel, zakelijke dienstverlening, horeca en recreatie. Zo bevindt zich in Poortvliet een woonboulevard met aantrekkingskracht op mensen uit de wijde omgeving. In dezelfde kern is Budelpack, een groot verpakkingsbedrijf, gevestigd.

Wonen

Wonen en leven dichtbij de natuur. Op Tholen woon je comfortabel en veilig, je hebt er alle ruimte. Ruimte om te genieten, alle ruimte om te wonen én te leven. Centraal gelegen, vlakbij bourgondisch Bergen op Zoom en op slechts een half uur van Antwerpen, Rotterdam en Goes, ben je altijd dichtbij de leukste culturele en culinaire verrassingen, maar óók vlakbij (hoger) vervolgonderwijs en gespecialiseerde zorg.

Recreëren

Een zwoel windje door je haar. De zilte zee in de lucht. Het trage landshap glijdt aan je ogen voorbij. Oude dijkjes, molens, boerenhoeves, lieve dorpjes duiken erin op. Rust en ruimte. Alles glijdt hier van je af. Hier begint Zeeland. Tholen is thuiskomen.

Volg ons ook op Facebook Ons Tholen