home » gemeenten »

Gemeente Uden

Logo Gemeente Uden

Markt 145
Postbus 83, 5400 AB Uden
Tel. (0413) 28 19 11
Fax (0413) 28 14 81
E-Mail: postbus83@uden.nl
Website: www.uden.nl

Uden heeft een strategische positie in de regio, centraal tussen de grote steden Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. Met een ligging en dubbele aansluiting aan de A50 heeft Uden een uitstekende verbinding met de omliggende steden, maar ook met de rest van Nederland. De gemeente bestaat uit de kernen Uden, Volkel en Odiliapeel. Uden grenst aan het Landschap van Allure De Maashorst. In de voortuin dit prachtige natuurgebied ontwikkelt zich het Zorgpark met ziekenhuis Bernhoven als middelpunt. Daarnaast is het mooie winkelhart van Uden een regionale trekker.

Uden krijgt dagelijks bezoek van mensen die een gezellig dagje komen winkelen, vanwege het gevarieerde en complete aanbod winkels. Maar ook om gewoon een terrasje te pakken, een lekker hapje te eten, even te sporten of te wandelen in het intieme stadspark. Een aanbod dat de komende tijd alleen maar groeit. Door bijvoorbeeld de komst van de H&M, V&D, La Place en Amac in de nieuwe Promenade. Het winkelcentrum heeft een bovenregionale functie waar de gemeente Uden trots op is. Wekelijks wordt het bezocht door 115.000 bezoekers. De vele horecazaken in Uden zorgen voor Brabantse gezelligheid die te combineren is met een bezoekje aan theater, bioscoop en museum.

Optimale bedrijfsondersteuning

Uden blijft voortdurend investeren in mogelijkheden om ondernemers te faciliteren. Zo kent Uden bijvoorbeeld een bedrijvenregisseur die als intermediair fungeert tussen ondernemingen  en de gemeente. Ondernemers hebben daardoor één aanspreekpunt die allerlei zaken snel en doeltreffend kan regelen. Als het om ondernemen gaat ziet Uden zich het liefst al partner. Samenwerking staat centraal. Als ondernemer heb u naast lef en een goed plan ook een gemeente nodig die met u meedenkt. Uden wil graag zo’n gemeente zijn.

Bedrijfsvestiging

Momenteel zijn er percelen te koop op de bedrijventerreinen Hoogveld en Goorkens. Het bedrijventerrein Hoogveld beslaat 33 ha. Hiervan is 16 ha. al bouwrijp en direct uitgeefbaar. De grootte van de percelen varieert van 3.00 m² tot 3 ha. Bedrijven in de categorie 2 t/m 4 kunnen zich hier huisvesten. De percelen liggen aan de toekomstige oostelijke ontsluitingsweg en hebben een zichtlocatie. Het bedrijventerrein Goorkens grenst aan Hoogveld en beslaat 30 ha. Direct uitgeefbaar 4 ha.. Het totale gebied is geheel bouwrijp en de percelen zijn over het algemeen wat kleiner van oppervlakte als de percelen op Hoogveld.

Parkmanagement

Het beheer van de bedrijventerreinen gebeurt in samenwerking met de Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden (SBBU), een uitstekend functionerend orgaan van inmiddels 225 aangesloten ondernemingen die veel voordelen biedt.  Het parkmanagement zorgt voor de juiste uitstraling van de terreinen en beidt tal van voordelen door gezamenlijke inkoop van stroom, afvalverwerking en een hoogwaardig glasvezelnet. Door cameratoezicht wordt er bespaard op de verzekeringspremie, terwijl het risico op inbraak vrijwel nihil is.

Zorgpark

Uden richt zich op de vorming van een regionaal centrum voor vitaliteit en gezondheid, gelegen in de voortuin van natuurgebied De Maashorst. Een innovatief project voor economische zorgvernieuwingen in de regio. Het Zorgpark is de hart van het centrum voor vitaliteit en gezondheid. Naast Bernhoven hebben onder meer herstelhotel Udens Duyn, uitvaartcentrum Cereshaege, kindercentrum het groenehuis en Van der Valk Hotel Uden-Veghel zich hier gevestigd.

Daarnaast liggen er vergevorderde plannen voor De Drie Kronen: een multizorgcentrum waarin zorgaanbieders hun krachten bundelen, zodat mensen via één loket een nabehandelingstraject kunnen starten. Initiatiefnemer is Paul van den Brand, orthopedisch schoenmaker in Uden. En hij is zeker niet de enige ondernemer die hier toekomst ziet. Het Zorgpark biedt een uitgelezen kans voor iedere organisatie met diensten en producten in de zorg. Op dit moment werken er al zo’n 2500 mensen.

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José Wilms, bedrijvenregisseur of met Letty van Lieshout, adviseur Economische Zaken