home » gemeenten »

Gemeente Valkenswaard

Logo Gemeente Valkenswaard

De Hofnar 15,
5554 DA Valkenswaard
Postbus 10100
5550 GA Valkenswaard
Tel. (040) 208 34 44

E-mail: gemeente@valkenswaard.nl
Website: www.valkenswaard.nl

Met haar excellente geografische ligging ten opzichte van de snelwegen A2, A67 en Brainport Eindhoven vervult de gemeente Valkenswaard van oudsher een belangrijke centrumfunctie in de regio ten zuiden van Eindhoven. Voor zowel inwoners, forenzen als het bedrijfsleven ligt Valkenswaard zeer strategisch. Eindhoven ligt om de hoek en bereikt u in ongeveer 10 minuten. Ook andere steden in Noord-Brabant, de Randstad en België zijn uitstekend en snel bereikbaar.

De Brabantse Kempen

Valkenswaard telt ruim 30.000 inwoners. Het is een gemeente met een aansprekend leefklimaat, een compleet en uitgebreid voorzieningenniveau en kwalitatief hoogwaardige natuurgebieden. De gemeente maakt zich sterk voor de ontwikkeling van het ondernemersklimaat, de levendigheid van het centrum, de bereikbaarheid van de gemeente, de duurzame recreatie en de uitgekiende omgang met de natuur, de rust en de ruimte. De Valkenswaardse economie en samenleving varen er wel bij.

Van sigaren naar high tech

De regio Brainport-Eindhoven vormt na de Randstad de tweede economische regio van Nederland. Dat maakt de regio aantrekkelijk voor de vestiging van jonge gezinnen en het aanbod van kwalitatief hoogwaardige banen. Onze gemeente heeft zich ontwikkeld van ‘de voormalige stad van de sigaren’ tot een gemeente met moderne en uiteenlopende bedrijven met een specialisatie in de high technologische sector in de Brainport-regio. Het onderwijs in Valkenswaard levert steeds meer leerlingen af met kwalificaties voor deze sector.

Vitale economie

Zuidoost-Brabant is veerkrachtig en economisch vitaal. We werken vanuit Valkenswaard samen met bedrijven, provincie Noord-Brabant, Brainport Development, de High Tech Campus Eindhoven en de regiogemeenten. Stichting Valkenswaard Marketing ondersteunt ons bij de promotie van Valkenswaard als toeristische gemeente. Sinds 2014 is er in Valkenswaard een centrummanager actief. Onder zijn leiding werken we samen met winkeliers en ondernemers aan een modern winkelen horecagebied in een compacter centrum. Een centrale plek daarin heeft de weekmarkt die tot de meest gewaardeerde van Nederland behoort. Onze gemeente beschikt ook over een sterke en veelzijdige vrijetijdssector. Dat komt vooral door onze ligging in het groen, onze hoge voorzieningenniveau (o.a. de jaarlijkse RTL DAKAR Pre-proloog op het Eurocircuit) en ons unieke evenementenaanbod, waarin ambachtelijkheid en vakmanschap de boventoon voeren.

Moderne Bedrijventerreinen

Valkenswaard beschikt over vijf bedrijventerreinen. Het grootste bedrijventerrein is Schaapsloop. Hier zitten onder andere bedrijven op het gebied van de metaalindustrie en automotive, zoals VDL. Het bedrijventerrein beschikt over een uitstekende, rechtstreekse infrastructuur en is helemaal voorzien van moderne faciliteiten, waaronder glasvezel. Daarnaast zijn er in Valkenswaard nog drie kleinere bedrijventerreinen, te weten Van Linschotenstraat, Den Dries en Dommelen. 

Unieke paardenboulevard van wereldniveau

Een sector waarin Valkenswaard uniek is op wereldniveau is de paardensport. Valkenswaard wordt meer en meer het centrum van de internationale handel in en de opleiding van topspringpaarden. In Valkenswaard zijn (inter)nationaal vermaarde bedrijven gevestigd, zoals Stal Tops, A&D Sport Horses, Javier Salvador en Exell Equestrian. Ook vinden op het terrein van Tops International Arena regelmatig wedstrijden plaats in het kader van de internationaal vermaarde Global Champions Tour (GCT).

Interesse?

Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden om uw bedrijf in Valkenswaard te vestigen? De gemeente Valkenswaard verwelkomt u graag. Accountmanager bedrijven Marco Faas brengt u snel op de hoogte van de mogelijkheden: (040) 208 35 09.