home » gemeenten »

Gemeente Voorst

Logo Gemeente Voorst

H.W. Lordensweg 17
7391 KA Twello
Postbus 9000
7390 HA Twello

Tel. 140571

E-mail: gemeente@voorst.nl
Website: www.voorst.nl

De gemeente Voorst is gelegen aan de A1 en de A50. Door deze snelwegen is de gemeente Voorst optimaal ontsloten. Daarnaast kan Voorst zich gelukkig prijzen met een gunstige ligging aan 2 spoorverbindingen: de spoorlijn Apeldoorn-Deventer met een station in Twello en de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen met stations in Klarenbeek en Voorst.

De gemeente heeft een veelzijdig landschap met bos, solitaire bomen en houtwallen. Dit landschap maakt wandelen, fietsen en recreëren zeer aantrekkelijk. In het centrum van Twello is een aantrekkelijk winkelaanbod met voldoende gratis parkeerplaatsen. De bedrijvigheid in de vorm van handel en zakelijke dienstverlening, de land- en tuinbouw en in toenemende mate het toerisme vormen belangrijke bronnen van inkomsten.

Beschikbare kavels

Op dit moment zijn er bedrijfskavels beschikbaar in Twello op het bedrijventerrein Engelenburg-Noord en bij luchthaven Teuge voor platform gebonden bedrijvigheid. Regionale bedrijven worden in de Stedendriehoek centraal opgevangen op het regionale bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn.

Luchthaven

Teuge Luchthaven Teuge is onlangs fors uitgebreid. De startbaan is verlengd naar 1.199 meter en er is een motorbrandstoffen tankstation gerealiseerd. De luchthaven is bereikbaar voor General aviation, helikopters en kleine zakenjets. Door de verlenging van de startbaan is Teuge vanuit geheel Europa goed bereikbaar met zakenjets en door de hotelaccommodatie ‘De Slaapfabriek’ zijn de voorzieningen voor de zakenman optimaal. De komende jaren worden alle overheidsdiensten voor Oost-Nederland geconcentreerd in Teuge. De luchthaven is een basisvoorziening voor de regionale economie en heeft zelfs een uitstraling naar Oost-Nederland. Luchthaven Teuge heeft ook een recreatieve functie: het landelijk paracentrum is hier gevestigd.

Voorzieningen

De gemeente Voorst maakt ook werk van een optimale woonomgeving met heel veel voorzieningen zoals het regionaal functionerende overdekte zwembad, kuuroord Thermen Bussloo, een golfbaan, een 5-sterren turnhal voor de jeugd, 2 sporthallen en veel sportterreinen. Er is voortgezet onderwijs in Twello en twee hogescholen in de buurgemeenten. Voorst is de creatiefste plattelandgemeente van Oost-Nederland en het aandeel creatieve werkgelegenheid is zeer hoog. Deze erkenning door het Centaal Plan Bureau wil de gemeente Voorst uitbouwen. Door de creatieve bedrijven vindt er veel innovatie plaats.