home » gemeenten »

Gemeente Waalre

Logo Gemeente Waalre

Koningin Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Postbus 10.000
5580 GA Waalre
Tel. (040) 228 25 00
Fax (040) 221 73 95

E-mail: gemeente@waalre.nl
Website: www.waalre.nl

Gemeente Waalre

Dé woongemeente in een actieve Brainport Regio

Waalre is een prachtige, groene woongemeente centraal in de Brainport Regio. Voor mensen die rust, ruimte, groen en een hoge kwaliteit van leven zoeken, is Waalre het ideale dorp met alle voorzieningen op een steenworp afstand. Basisvoorzieningen als winkelcentra, basisscholen en vele verenigingen vind je in het dorp. Binnen enkele minuten zijn de stedelijke voorzieningen van Eindhoven en Valkenswaard te bereiken. Door de ligging aan de A2 en A67 en uitvalswegen naar de Belgische grens is Waalre uitstekend bereikbaar. Deze groene gemeente biedt daarom ook voor ondernemers en investeerders talrijke kansen en mogelijkheden. In dit artikel zetten we twee locaties in de spotlights.

Kantoorvilla’s in het groen 

Bent u op zoek naar een goed bereikbaar, modern en groen kantorencomplex? Ga ook eens kijken bij het kantorenpark Diepenvoorde, gelegen aan de A2/A67 bij Eindhoven, afslag Waalre. Het kantorencomplex is snel en goed bereikbaar en vormt een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van klanten en zakenpartners door het hele land. Het ligt op een steenworp afstand van Eindhoven, en beschikt over ruime parkeergelegenheden. Deze locatie is uitstekend geschikt voor (inter)nationaal georiënteerde bedrijven, vooral door het hoge aantal internationale expats die in Waalre en de regio wonen.

Middenin Brainport

Het kantorenpark is ruim opgezet. Het complex ligt in de innovatieve Brainport regio en dichtbij de Hightech Campus Eindhoven, de TU/e, ASML en Maxima Medisch Centrum. Ideaal voor bedrijven en bureaus die bezig zijn met het ontwikkelen van creatieve en innovatieve producten en diensten. Glasvezelaansluitingen zorgen voor snelle internetverbindingen. De groene omgeving vormt een prettige tegenhanger. Kantoor houden in het groen krijgt op deze manier echt vorm en inhoud.

Overnachten is mogelijk

Een ander pluspunt is de aanwezigheid van het Bastion Hotel. Dit hotel beschikt over 156 luxe kamers, een restaurant, een lounge met openhaard en voldoende gratis parkeergelegenheid. Zo behoort het laten overnachten van uw zakenpartners of klanten zeker tot de mogelijkheden.

Nieuw in Waalre: Het Huis van Waalre

In het Huis van Waalre zijn de gemeente Waalre, de bibliotheek en vele verenigingen gevestigd. Op de benedenverdieping staat ontmoeting centraal en op de bovenverdieping zijn 75 flex-werkplekken voor de ongeveer 100-110 medewerkers van de gemeente Waalre. 

De plaats om elkaar te ontmoeten en samen te werken

Wie binnenloopt in het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 in Waalre ervaart een prettige dynamiek en open sfeer. Mensen zijn aan het werk achter hun laptop, hebben een ‘meeting’ of drinken gezellig met bekenden een kopje koffie in het Grand Café. Het Grand Café kijkt uit over een ven en heeft ook een buitenterras. Het Huis van Waalre is op 1 januari 2018 opengegaan voor publiek en sinds die tijd hebben al veel Waalrenaren het Huis bezocht. 

Deze combinatie benadrukt dat het Huis van Waalre geen traditioneel gemeentehuis is. Maar een ontmoetingsplek voor iedereen, waar samenwerking voorop staat. Naast de grote theaterzaal zijn er nog verschillende andere ruimtes die voor iedereen te huur zijn. Bijvoorbeeld voor zzp-ers die hier even willen werken of klanten willen ontvangen. Maar ook bedrijven of instellingen kunnen er gebruikmaken van modern uitgeruste vergadering- en/of presentatieruimtes of zakenlunches laten verzorgen. 

Monumentaal en modern

Het Huis van Waalre bestaat uit een modern en monumentaal gedeelte. De herbouwde monumentale raadsvilla wordt nu gebruikt als raadzaal en trouwzaal en is een zeer representatieve ruimte voor bijeenkomsten, presentaties en (kleinere) voorstellingen. 

Duurzaamheid

Het Huis van Waalre is een duurzaam en 100% energieneutraal gebouw. Niet alleen het nieuwe gedeelte, maar ook het oude raadhuis is volledig aangepast en daardoor het eerste rijksmonument in Nederland dat volledig energieneutraal is. Dat betekent dat er door de 632 zonnepanelen op het dak en de zonnecellen evenveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt. Daarnaast is er gekozen voor duurzame bouwmaterialen, hangt er overal LED-verlichting en zit er triple glas in de ramen. Ook zorgt een warmte-koude opslag voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over uw kansen in Waalre neem dan contact op met de gemeente Waalre en vraag naar onze bedrijvencontactfunctionaris: Ralf Jongen, rjongen@waalre.nl.