home » gemeenten »

Gemeente Wierden

Logo Gemeente Wierden

Plantsoenlaan 1
Postbus 43, 7640 AA Wierden
Tel. (0546) 58 08 00
E-mail: gemeente@wierden.nl
Website: www.wierden.nl

De gemeente Wierden is een moderne,sterke en vitale plattelandsgemeente met bijna 24.000 inwoners in het noordwesten van Twente in de provincie Overijssel. De gemeente Wierden omvat 9.435ha. grond en bestaat uit dekernen Wierden (gelegen aan deA35) en Enter (gelegen aan de A1) en de buurtschappen Hoge Hexel, Notter, Zuna, Rectum en Ypelo. In de gemeente liggen twee nieuwebedrijventerreinen, waar zich (nieuwe) bedrijvenkunnen vestigen.

Sinds september 2007 is de bereikbaarheid van de gemeente nog beter geworden door de ingebruikname van de A35 en de N36. Naast de wegen kan Wierden zich gelukkig prijzen met een gunstige ligging aan twee spoorverbindingen namelijk vanaf Zwolle en vanaf Deventer. Verder zijn ook Almelo, Hengelo en Enschede snel per spoor bereikbaar. De gemeente heeft een veelzijdig landschap met bos, solitaire bomen en houtwallen. Dit landschap maakt wandelen, fietsen en recreëren in de gemeente zeer aantrekkelijk. De landbouw, de industrie en in toenemende mate het toerisme vormen de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Bedrijventerreinen

De gemeente Wierden biedt ruimte voor ondernemers. Bedrijven kunnen zich ontwikkelen op één van de bedrijventerreinen die de gemeente rijk is. Naast bestaande terreinen is de gemeente ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen bij Wierden en Enter.

In de gemeente Wierden wordt alleen industriegrond uitgegeven aan plaatselijke bedrijven. Op de bestaande terreinen zijn bestaande panden te koop of te huur.