home » gemeenten »

Gemeente Wijchen

Logo Gemeente Wijchen

Kasteellaan 22-24
6602 DE Wijchen
Postbus 9000
6600 HA Wijchen

Tel. 14024

E-mail: gemeente@wijchen.nl
Website: www.wijchen.nl

Midden in het oude landschap tussen Maas en Waal ligt de gemeente Wijchen. Van oorsprong is Wijchen een agrarische gemeente. Vanaf de jaren ‘50 groeide Wijchen tot een gemeente met een veelzijdig karakter: industrie, bouwnijverheid en dienstverlening bieden veel werkgelegenheid. Zonder dat het agrarische karakter verdwenen is. Nu is Wijchen een gemeente waar verleden en toekomst samen voor een bijzonder aangenaam werk- en ondernemersklimaat zorgen.

Werkklimaat

Wijchen heeft een aantal grote bedrijventerreinen. Zo bezit de gemeente samen met de gemeente Nijmegen het terrein Bijsterhuizen, dat tussen beide gemeenten in ligt. Op Bijsterhuizen is nog volop ruimte voor hoogwaardige bedrijvigheid. Steeds meer bedrijven geven aan zich er te willen vestigen. Daarnaast heeft Wijchen het gerevitaliseerde bedrijventerrein Wijchen-Oost dat zo’n 200 ha. beslaat. Dit is een modern en kwalitatief goed bedrijventerrein waar ruim 5.000 mensen met veel plezier werken. Een bedrijventerrein dat weer voldoet aan de hoogste eisen.

Bereikbaarheid

De gemeente Wijchen is uitstekend gelegen aan diverse soorten uitvalswegen. Zo liggen de Waal en de Rijn als vaarroute richting Rotterdam, Amsterdam, Ruhrgebied en Basel in de buurt, alsook de Maas richting België en Frankrijk. Verder is vliegveld Weeze (Niederrhein) op nog geen 60 km afstand van Wijchen verwijderd. Daarnaast heeft de gemeente een NS-station aan de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen en grenzen de snelwegen A50 en A73 aan Wijchen. Dankzij de diverse bedrijvigheid die Wijchen kent en het aanbod aan opleidingen in de omgeving zoals ROC’s, hogescholen en de Radboud Universiteit, biedt de gemeente (startende) bedrijven een aangenaam ondernemingsklimaat.