home » gemeenten »

Gemeente Woensdrecht

Logo Gemeente Woensdrecht

Huybergseweg 3
Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide
Tel. 140164

E-mail: gemeente@woensdrecht.nl
Website: www.woensdrecht.nl

Gemeente Woensdrecht bestaat uit de vijf kernen Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht en is centraal gelegen aan de A58/A4, de Noord/Zuid-corridor en tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen. Deze ligging en vele andere aspecten bieden een gunstig ondernemersklimaat.

Werken

In de gemeente Woensdrecht zijn momenteel 1.500 bedrijven gevestigd, waaronder een aantal grote en zeer bekende als Fokker Services en Fokker Elmo, Logistiek Centrum Woensdrecht, Graphic Packaging, Politieacademie Ossendrecht en Voestalphine Polynorm Van Niftrik B.V. In totaal bieden deze bedrijven aan ca. 9.500 mensen werkgelegenheid.

Masterplan Hoogerheide en andere bouwplannen

In de grootste kern Hoogerheide wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe Albert Heijn XL en een nieuwe ALDI vestiging. Gecombineerd met een gratis parkeergelegenheid voor meer dan 250 auto’s zal dit een extra trekker voor de winkels in de naastgelegen winkelstraat worden. Daaromheen zijn en worden er nog diverse appartementencomplexen gebouwd, deels om de toename van de eigen bevolking op te vangen maar ook voor nieuwe bewoners die vanwege hun werk (bijvoorbeeld bij Aviolanda) in de gemeente Woensdrecht willen gaan wonen.

Elders in Hoogerheide worden vrije kavels aangeboden op een landelijke locatie, in de kern Ossendrecht wordt de wijk Noordrand ontwikkeld, een gemengde wijk met sociale huurwoningen, levensloopbestendige woningen, middeldure woningen en vrije kavels. Het bijzondere hiervan is dat dit een gasloze wijk wordt en dat deze midden in de natuur wordt aangelegd. Ook in Ossendrecht komt op het terrein van de voormalige steenfabriek Boudewijn een nieuwe ontwikkeling met 32 woningen.

In de kern Putte is het winkelcentrum Tervoplein geheel vernieuwd met daar bovenop 25 sociale huurwoningen en wordt in het centrum een project met 18 appartementen verwacht. Daarnaast zullen er nog wat kleinere ontwikkelingen plaatsvinden dus de gemeente Woendrecht is voplop in beweging.

Recreëren en ondernemen in recreatie en toerisme

Woensdrecht is dé groene recreatiegemeente op de Brabantse Wal. Waar Brabant Zeeland kust, ligt de Brabantse Wal. Deze groene long tussen Antwerpen, Rotterdam, Zeeland en Breda is benoemd tot provinciaal landschap. De hoogteverschillen, bossen en polders en diverse landschappen maken Woensdrecht tot een echte wielergemeente. Maar ook voor wandelaars en ruiters zijn Woensdrecht en de Brabantse Wal een waar eldorado.

Het beleid op recreatie en toerisme binnen de gemeente Woensdrecht en op de Brabantse Wal schept veel kansen voor de toeristisch-recreatieve ondernemers. Er wordt gefocust op actief en buiten met natuur- en landschapsbeleving, actieve recreatie, kwalitatieve voorzieningen en toeristische aanbod bij (voormalige) agrarische bedrijven. Ook (grote) (wieler)evenementen zijn belangrijk als economische functie, zoals het WK en EK Veldrijden en de Grote Prijs Adrie van der Poel. Op de Brabantse Wal wordt samengewerkt om het toeristisch gebied en als woon- en werkgebied als eenheid te vermarkten. Dit gebeurt via de Streekorganisatie Brabantse wal met gemeenten, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, de Ondernemersvereniging Toerisme en Recreatie Brabantse Wal en de VVV Brabantse Wal. De streek investeert de komende jaren miljoenen om het gebied nog mooier en aantrekkelijker te maken.

Meer informatie over de Brabantse Wal vindt u op www.vvvbrabantsewal.nl en www.debrabantsewal.nl

Informatie

Voor informatie over toerisme en recreatie, neemt u contact op met de beleidsmedewerker
Rowena van de Klundert, tel. (0164) 61 13 46. E-mail: r.van.de.klundert@woensdrecht.nl

Wilt u meer informatie over de gemeente Woensdrecht, raadpleeg de website www.woensdrecht.nl of neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris Lilyan Brooijmans, tel. (0164) 611 345. E-mail: l.brooijmans@woensdrecht.nl