home » gemeenten »

Gemeente Woudrichem

Logo Gemeente Woudrichem

Raadhuisplein 1
Postbus 6
4285 ZG Woudrichem

Tel. (0183) 30 81 00

E-mail: gemeente@woudrichem.nl
Website : www.woudrichem.nl

De gemeente Woudrichem is een van de drie gemeentes van het Land van Heusden en Altena; een regio met een perfecte ligging: in het groen aan het water met optimale mogelijkheden voor ondernemers én met aandacht voor kwalitatief hoogwaardige recreatie. Typisch Land van Heusden en Altena is ook de ondernemersmentaliteit. Ondernemers blinken uit in hard werken, hebben passie voor hun vak en veel ervaring in de logistieke, agrarische en maritieme sector en de productiebranche.

De drie gemeenten (Aalburg, Werkendam en Woudrichem) werken al jaren intensief samen. Vanaf 1 januari 2019 vormen zij samen één gemeente: de gemeente Altena. Met de herindeling ontstaat een nieuwe grote gemeente op de grens van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. De gemeente heeft rond de 54.000 inwoners en beslaat een grondgebied van 226,6 km2. In totaal bestaat de nieuwe gemeente uit 21 kernen.

Ondernemen in Woudrichem

Woudrichem heeft een prachtig polderlandschap en is een van de mooist geconserveerde middeleeuwse stadjes van het midden van Nederland. Omringd door stadswallen en grachten, maakt deze vesting uniek. Middels een fiets- en voetveer vormt Woudrichem samen met Gorinchem en slot Loevestein de zogenaamde Vesting3hoek. Woudrichem heeft een bedrijventerrein de Rietdijk waar een aantal logistieke bedrijven, bouw en handel is gevestigd. Hier is nog slechts beperkt ruimte voorhanden voor nieuwe bedrijven.