home » gemeenten »

Gemeente Zevenaar

Logo Gemeente Zevenaar

Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar
Postbus 10
6900 AA Zevenaar

Tel.(0316) 595111

E-mail: gemeente@zevenaar.nl
Website: www.zevenaar.nl

Zevenaar is een dynamische gemeente met een groeiende bevolking en aantal arbeidsplaatsen. Goed bereikbaar langs de A12 ligt Zevenaar tussen de stedelijke omgeving van Arnhem en de landelijke omgeving van de Achterhoek. De nieuwe ontwikkelingen aan de oostkant van de Stadsregio Arnhem Nijmegen vinden vooral in Zevenaar plaats: Businesspark 7Poort biedt 60ha uitgeefbaar bedrijventerrein en in de nieuwe wijk Groot Holthuizen worden 1.500 woningen gebouwd.
Bovendien heeft de gemeente veel aandacht voor het behouden en versterken van het bestaande winkelaanbod en de bedrijven op de bedrijventerreinen. 

Aantrekkelijk ondernemersklimaat

Zevenaar heeft een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Er zijn dan ook een aantal grote bedrijven en instellingen gevestigd die voor veel werkgelegenheid zorgen
Sterke vestigingsargumenten voor Zevenaar zijn onder andere de diversiteit en kwaliteit van de vestigingslocaties, strategische ligging met goede bereikbaarheid (zonder files de grens over), maar ook de juiste werkmentaliteit. Ondernemers herkennen deze argumenten, waardoor er veel vraag is naar vestigingsmogelijkheden voor bedrijven in Zevenaar. De gemeente Zevenaar werkt nauw samen met de ondernemersverenigingen. Een voorbeeld hiervan is het samen met de ondernemers opgestelde revitaliseringplan voor het bedrijventerrein Zuidspoor. De gemeente is er immers niet alleen voor nieuwe ondernemers, maar zeker ook voor de bestaande bedrijvigheid.

Ruimte en kwaliteit voor ondernemerschap

Zevenaar heeft een gevarieerd aanbod aan werklocaties. Alle bedrijventerreinen hebben een eigen karakter, wat herkenbaarheid vergroot. De praktijk in Zevenaar is, dat kavels gewild zijn en snel een eigenaar hebben. Een goed voorbeeld hiervan is de uitgifte van het nieuwe bedrijventerrein 7Poort, dat zeer succesvol verloopt. Naast 7Poort, biedt Zevenaar vestigingsmogelijkheden voor hoogwaardige bedrijven (zoals ICT en zakelijke dienstverleners) op bedrijvenpark Mercurion. Dit park kenmerkt zich door de groene uitstraling en fraaie bebouwing. Zevenaar biedt ook ruimte voor de meer lokale ondernemers, bedrijventerrein De Koppeling nabij de kern Angerlo is hier een goed voorbeeld van. Naast nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen heeft Zevenaar veel aandacht voor het behoud van kwaliteit op bestaande terreinen. De gemeente voert actief overleg met ondernemers en participeert en financiert in revitaliseringtrajecten. Door het aanbod en de kwaliteit van bestaande en nieuwe bedrijventerreinen zorgt Zevenaar ervoor dat iedere ondernemer het naar zijn zin heeft!

Zevenaar biedt wonen in het groen

Waar het goed werken is, willen ook mensen wonen. Wonen in Zevenaar betekent wonen en leven in het groen, in een gebied waar historie en cultureel erfgoed verweven zijn met het hedendaagse leven. Zevenaar heeft een rijk aanbod aan regionale voorzieningen, zoals een ruim aanbod aan horeca, een aantrekkelijk winkelhart, bioscoop, filmhuis en theater.. Zoekt u de levendigheid van de ‘grote’ stad, dan bent u zo in Arnhem of Doetinchem. Op deze manier profiteert Zevenaar van de lusten, maar niet van de lasten van een verstedelijkt gebied.

Zevenaar als koopcentrum

Als centrumgemeente en koopcentrum van de Liemers is de gemeente Zevenaar continu bezig met het versterken van haar positie. Hiervoor is een herinrichtingsplan voor het centrum in uitvoering. De vestiging van nieuwe bedrijven aan de zogenaamde ‘Meubelstraat’ is positief. Hier is het betere segment van meubel-, keuken- en sanitairbranche te vinden.

Goed bereikbaar door gunstige ligging

Zevenaar behoort tot de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en ligt direct aan de snelweg A12 richting Den Haag en Oberhausen (D). Zevenaar heeft een ideale ligging tussen Randstad en Ruhrgebied. Zevenaar ligt aan de spoorlijn van de Randstad naar Duitsland (tevens het traject van de Hoge Snelheids Lijn) en beschikt over een spoortunnel voor de Betuweroute. Arnhem is vanuit Zevenaar binnen slechts 15 min. minuten bereikbaar.