BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Logo BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Goirlese Weg 15
5026 PB Tilburg
Postbus 3240
5003 DE Tilburg

Tel. 088-8311120

E-mail: info@bom.nl
Website: www.bom.nl

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij wil nog beter inspelen op behoeften van ondernemers

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) bouwt samen met ondernemers al 35 jaar aan een toekomstbestendige Brabantse economie. Om bedrijven echter nog beter van dienst te kunnen zijn, lanceerde de BOM recentelijk vier nieuwe labels, namelijk: BOM Brabant Ventures, BOM Foreign Investments, BOM International Trade en BOM Renewable Energy.

Vier nieuwe labels

‘Tot voor kort waren alle activiteiten van de BOM ondergebracht onder één dak’, vertelt Bram van den Hoogen, marketing communications manager bij de BOM. ‘Voor ondernemers was het niet altijd duidelijk waar ze het beste terecht konden met hun vraag. Met de vier nieuwe labels weten zij direct bij welke voordeur zij zich moeten melden om snel verder geholpen te kunnen worden.’

Nieuwe koers

Van den Hoogen benadrukt dat de BOM bij het inzetten van deze koerswijziging niet over één nacht ijs is gegaan. ‘We hebben deze operatie samen met de ondernemers opgezet en zijn scherp gaan kijken wat wij als BOM allemaal doen. Zo zijn er onder meer rondetafelgesprekken, een-op-een gesprekken met ondernemers en een imago-onderzoek gehouden. De conclusies uit deze gesprekken vormen de basis van de nieuwe koers die wij gaan varen. Daarbij gaan we ons nog meer richten op de behoeften van ondernemers.’ 

Labels

 1. BOM Brabant Ventures

  Met het label Brabant Ventures helpt de BOM ambitieuze Brabantse MKB-ondernemingen om in de topsectoren High-Tech Systemen en Software, Agrifood, Life Sciences & Health, Maintenance, Supply Chain en Biobased Economy toekomstbestendig te groeien en sneller de stap van startup naar scale-up te zetten.
 2. BOM Foreign Investments

  Met het label Foreign Investments helpt de BOM buitenlandse bedrijven in de sectoren High-Tech, Life Sciences & Health, Supply Chain, Agrifood, Chemicals en Aerospace om sneller te groeien en de kansen van Brabant als vestigingsplaats optimaal te benutten.
 3. BOM International Trade

  Met het label International Trade helpt de BOM Brabantse ondernemingen om hun kansen op internationale markten optimaal te benutten en sneller te kunnen groeien.
 4. BOM Renewable Energy

  Met het label Renewable Energy stimuleert de BOM ondernemers, vastgoedeigenaren en burgerparticipaties om energie te besparen en duurzame energie op te wekken met bewezen technieken.

Heldere ambities

Verreweg de meeste bedrijven zoeken contact met de BOM omdat ze een kapitaalbehoefte hebben. Van den Hoogen: ‘Onze ambities zijn helder: wij streven naar meer economische groei, meer werkgelegenheid, oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en een sterke concurrentiepositie voor Brabant in de wereld. Dat doen we door kennis te delen, netwerken te vormen en kapitaal te verstrekken aan vernieuwende Brabantse ondernemingen en duurzame energieprojecten. Daarnaast stimuleren we innovatieve, buitenlandse ondernemingen om zich in Brabant te vestigen en helpen we Brabantse bedrijven met hun uitbreiding in het buitenland. Brabant is op dit moment de snelst groeiende economie van Nederland. Als BOM willen wij graag meehelpen om die positie in de komende jaren vast te houden en te versterken.’

Podcasts

De BOM is online actief op allerlei gebied. Zo zijn ze ook actief met podcasts. Deze zijn onder andere te vinden op Spotify.  

Interview met de instantie

Foto: Roland Grimm, programma-manager 'Smart maintenance' bij de BOM  Steeds meer buitenlandse ondernemers weten de weg naar Brabant te vinden, constateert Roland Grimm. Zeker ook in de luchtvaartindustrie. Grimm is programma-manager 'Smart maintenance' bij de BOM (Brabantse Ontwikkeling Maatschappij). Hij richt zich op het versterken van de onderhoudssector, o.a. door samenwerking te stimuleren en Brabant internationaal op de kaart te zetten. Grimm werkt daarbij nauw samen met diverse stakeholders, zoals de provincie, ministeries, industrie en kennisinstituten. Smart maintenance In de luchtvaart zijn de ogen gericht op smart maintenance, omdat slimme technologie bijdraagt aan een duurzamer, efficiënter en veiliger onderhoudsproces. Dit is voor de luchtvaartsector van belang om internationaal concurrerend te blijven en de economische continuïteit te waarborgen. Met name in de regio Woensdrecht, waar het luchtvaart cluster een centrale rol speelt binnen het...

Volledig interview »