Artikelen Euregio Rijn-Waal

Nieuws

Regionale ontwikkeling ‘Uitbreiding grensoverschrijdende fietssnelwegen een stap dichterbij’

Uit onderzoek is gebleken dat er drie trajecten in de Euregio Rijn-Waal in Kleve die potentie hebben om grensoverschrijdend fietspad te worden. Dat staat in de haalbaarheidsstudie die op 5 april werd gepresenteerd door de burgemeesters Fleischhauer en Bruls van de steden Moers en Nijmegen.

Bedrijfsnieuws

Financieel & Juridisch Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.

Ondernemerstips

Zakelijke dienstverlening Euregio Rijn-Waal biedt website en telefonische adviesgesprekken

De GrensInfoPunten van de Euregio’s in de Nederlands-Duitse grensstreek krijgen veel vragen van grenspendelaars en ondernemers over de gevolgen van de corona-maatregelen. Daarom hebben zij een special website opgezet en kan telefonisch advies worden gevraagd.

Projecten

Regionale ontwikkeling Grensoverschrijdende arbeidsmarkt biedt volop kansen

Veel bedrijven staan te springen om nieuwe vakkrachten – in Nederland én in Duitsland. Tegelijkertijd zijn veel Nederlanders en Duitsers op zoek naar een nieuwe baan. Hoe kunnen deze werknemers en werkgevers elkaar vinden, over de grens heen?