Artikelen Euregio Rijn-Waal

Nieuws

Regionale ontwikkeling ‘Uitbreiding grensoverschrijdende fietssnelwegen een stap dichterbij’

Uit onderzoek is gebleken dat er drie trajecten in de Euregio Rijn-Waal in Kleve die potentie hebben om grensoverschrijdend fietspad te worden. Dat staat in de haalbaarheidsstudie die op 5 april werd gepresenteerd door de burgemeesters Fleischhauer en Bruls van de steden Moers en Nijmegen.

Bedrijfsnieuws

Regionale ontwikkeling Euregioraad neemt resolutie aan over GrensInfoPunten

Tijdens de Euregioraadsvergadering op 7 juni in Wageningen heeft de Euregioraad unaniem een resolutie aangenomen, die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de deelstaat Nordrhein-Westfalen oproept tot financiering van de GrensInfoPunten.

Ondernemerstips

Zakelijke dienstverlening Laagdrempelige subsidies voor mkb-bedrijven: stimulans voor grensoverschrijdende samenwerking

In tijden van smart industry gaan de ontwikkelingen hard: productieprocessen worden steeds meer gedigitaliseerd en er zijn veel innovaties op het gebied van duurzame energie. Bedrijven moeten continu up-to-date zijn om de concurrentie voor te blijven.

Projecten

Arbeidsmarkt De horizon verbreden: Duitse stagiair voor nieuwe perspectieven

De economie draait op volle toeren en in veel sectoren zijn bedrijven dringend op zoek naar nieuwe werknemers. Voor hen kan het lonen om eens een blik over de Duitse grens te werpen: een stagiair uit het buurland zorgt voor nieuwe perspectieven – en wellicht een vervulde vacature in de toekomst.