FOOD TECH BRAINPORT

Logo FOOD TECH BRAINPORT

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

E-mail: info@foodtechpark.nl
Website: www.foodtechpark.nl

Food Tech Park Brainport maakt geld van technologie

Op het Food Tech Park Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

Het Food Tech Park Brainport is:
•Een valorisatiepark voor al ontwikkelde technologieën. We bieden op dit moment huisvesting aan twee productiebedrijven. Bodec is expert in milde scheidingstechnologieën. Pascal Processing is expert in de milde conserveringstechnologie pascalisatie, een proces dat voedsel langer houdbaar maakt door hoge druk. Daarnaast biedt het park onderdak aan een toenemend aantal (MKB) bedrijven werkzaam in de Food industrie. Zo hebben diverse bedrijven een dependance of een flexplek op het Food Tech Park.
•Een ontmoetingsplaats voor MKB- en MKB+ondernemers die in open innovatie samen willen werken aan optimalisatie en valorisatie van hun productieprocessen. We ontsluiten beproefde technologieën waardoor bestaande plannen in ontwikkeling en uitvoering kunnen versnellen. Door de samenwerking ontstaan uiteraard ook steeds nieuwe plannen.