Grow Campus

Logo Grow Campus

Onderwijsboulevard 225,
5223 DE 's-Hertogenbosch

Tel (073) 220 00 52

E-mail: info@growcampus.nl
Website: www.growcampus.nl

Grow Campus faciliteert, verbindt en inspireert

De Grow Campus is de voedingsbodem voor nieuwe bedrijvigheid in de agrifood sector. Voor iedere ambitie is plek. Wil je met nieuwe relaties experimenteren in labs? Kostenbesparende technieken testen? Je laten inspireren door financiële experts? Lunchen met een investeerder? Op pad met een startup naar zijn demo-installatie? De Grow Campus verbindt onderwijs, onderzoek en de praktijk. Stevig geworteld in ’s-Hertogenbosch reikt de community van de Grow Campus tot ver daarbuiten. Al 30.000 studenten, 3.000 professionals, 30 bedrijven laten de campus bruisen. Groei met ons mee!

De Grow Campus biedt bedrijven in de agrifood sector, start-ups en (mkb-)ondernemers de mogelijkheden om ambities te verwezenlijken en hun toppositie in agri&food te versterken of te creëren. 

De Grow Campus is een toplocatie waar hoogstaand (beroeps)onderwijs, toegepast onderzoek en ondernemers uit de agrifood en buiten de sector samenkomen en samenwerken aan:

  • Product- en business ontwikkeling (open innovatie) voor (mkb) bedrijven en start-ups
  • Innovatieve nieuwe producten, diensten, distributie- en business modellen. Er liggen kansen om de omzet uit innovatie te vergroten. Samenwerking en open innovatie kunnen hierbij helpen.
  • Leven lang leren voor alle bedrijven, van groot tot klein.
  • Human capital. Mensen zijn en blijven ons belangrijkste kapitaal. Leven Lang Leren is cruciaal om voorop te blijven lopen in de sector.

De Grow Campus vormt met haar partners en initiatiefnemers een breed netwerk van partijen en bedrijven uit de gehele agrifood sector en daarbuiten. De kern van de Grow Campus wordt gevormd op de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch.

Kennis delen

Veel ondernemers zijn huiverig als het gaat om samenwerking. Samenwerken betekent ook kennis delen. Je geeft een kijkje in de keuken van je bedrijf. Toch biedt juist samenwerking, het delen van kennis, kans op groei. ‘Voor de kennis die je deelt, krijg je nieuwe kennis terug,’ stelt campusmanager Jan Pieter van der Lugt. “Als lid van de Grow Campus maak je deel uit van de Grow Campus Community: een netwerk van lectoren, vakdocenten, experts, researchers, studenten, starters en ervaren ondernemers. De Grow Campus brengt al die verschillende partijen bij elkaar.”

Huisvesting

Van der Lugt: ‘De partijen met wie we samenwerken behoren niet per se tot de agrifood sector. Juist cross overs, de contacten buiten de sector, zijn belangrijk. Zo maken bedrijven en opleidingen die zich richten op techniek, ICT en marketing ook deel uit van ons netwerk. Startups maar ook bedrijven in de tweede groeifase hebben bijvoorbeeld behoefte aan financiering. Wij kennen die partijen. Daarnaast zijn vaak huisvesting en productiefaciliteiten van belang. Ook daarbij kunnen wij helpen. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft bedrijfsverzamelgebouwen en faciliteiten die specifiek voor de agrifood bestemd zijn.’

Multidisciplinaire samenwerking

Van der Lugt stimuleert nadrukkelijk bedrijven buiten de eigen sector te kijken. “Om succesvol te worden en te blijven in de agrifood sector moet je ook gebruikmaken van kennis buiten de eigen branche. Daarbij kun je denken aan finance, marketing, wetgeving of technologie. Juist daar liggen groeikansen. Als wij onze toppositie willen behouden en uitbouwen is samenwerking en bundeling van krachten en kennis nodig. Wij moeten dus multidisciplinair samenwerken.”

Den Bosch als centrum

Noordoost-Brabant is wat Van der Lugt betreft de topregio in agrifood. ‘Niet voor niets heeft bijvoorbeeld Protix gekozen voor Den Bosch als vestigingslocatie. Wij hebben hier fantastische kennisinstellingen, het actieve agrifood netwerk rond Agrifood Capital en natuurlijk de Grow Campus.’