Holland Expat Center South

Logo Holland Expat Center South

Vestdijk 27a
5611 CA Eindhoven

Tel. (040) 238 6777

E:mail: eindhoven@hollandexpatcenter.com
Website: www.hollandexpatcenter.com

Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht

Tel. (043) 3505010

E-mail: maastricht@hollandexpatcenter.com
Website: www.hollandexpatcenter.com

Het Holland Expat Center South (HECS) helpt kennismigranten, wetenschappelijk onderzoekers en EU-burgers bij een snelle instroom in Zuidoost-Nederland. De overheidsinstantie levert deze diensten gratis aan werkgevers en internationals en biedt daarnaast via het ‘Official Partnership Program’ begeleiding gericht op verschillende thema’s als formaliteiten, huisvesting, cultuur en vrijetijdsbesteding.

Kennismigranten Zuidoost-Nederland

Het Holland Expat Center South is een overheidsinstantie die expats helpt om snel in te stromen in de maatschappij. Expats zijn mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven, meestal voor hun werk. Voor dit verblijf moet een hoop geregeld worden, van formaliteiten tot zaken als huisvesting. Het Holland Expat Center South is gericht op Zuidoost-Nederland. Zij helpt kennismigranten, wetenschappelijk onderzoekers en EU-internationals bij al hun vragen.

Begeleiding expats

Het MKB in Brabant en Limburg weet het HECS al goed te vinden. Vaak zijn het de HR managers die een kennismigrant aannemen en die op zoek zijn naar één centrale plek voor begeleiding. Een soort one stop shop. Wat velen niet weten, is dat de service van het HECS gratis is.

Formaliteiten

Het HECS werkt nauw samen met de Immigratie-en Naturalisatie Dienst (IND) en de Basisregistratie Persoonsgegevens (gemeenten); de twee belangrijkste instanties die komen kijken bij (tijdelijke) immigratie. Het HECS speelt hierin een coördinerende rol en helpt bij het begeleiden van expats bij formaliteiten als:

  • Verblijfsvergunning
  • Werkvergunning
  • Inschrijving bij de gemeente
  • Het burger service nummer (BSN)

Over andere zaken, zoals DigiD, Tuberculosetest en Inburgeringtest wordt informatie verstrekt en daarna betrouwbaar doorverwezen.

Huisvesting voor expats

De zoektocht naar huisvesting kan behoorlijk lastig zijn als je de omgeving niet kent en misschien de taal niet spreekt. Ook zijn de internationals niet altijd bekend met de Nederlandse procedures die komen kijken bij huisvesting. Daarom werkt het HECS samen met private partners, die graag helpen bij het zoeken naar een passend verblijf. Van het type woning, de locatie tot aan een inboedelverzekering voor de woning of het appartement.

Belastingen, financiën en verzekeringen

Het Nederlandse belastingstelsel is erop gericht om het de burgers zo makkelijk mogelijk te maken. Toch zorgt de Belastingdienst nog regelmatig voor de nodige kopzorgen. Voor internationals kan het betalen van belasting, de belastingteruggave en eventuele belastingvoordelen nog eens extra onoverzichtelijk zijn. Laat daarom uw buitenlandse medewerkers begeleiden door partners van het Holland Expat Center South.

Dit geldt ook voor financiën en verzekeringen. De partners van het HECS beschikken over de benodigde kennis en helpen uw medewerkers graag; of het nu gaat om het openen van een bankrekening of het afsluiten van een zorgverzekering.

Onderwijs en loopbaan

Zuidoost-Nederland barst van innovatie. De omgeving Eindhoven staat niet voor niets bekend als Brainport. In de Brainport-regio zijn tal van technologische bedrijven en kennisinstellingen te vinden: de Technische Universiteit Eindhoven bijvoorbeeld, maar ook bedrijven als Philips, DSM, TomTom, ASML, Océ en Sabic en vele MKB-bedrijven en start-ups. Zuidoost-Nederland biedt daardoor genoeg mogelijkheden voor onderwijs en carrière. Het Holland Expat Center South informeert graag over internationale opleidingen, werken in Nederland, netwerkmogelijkheden en taalcursussen.

Sociale behoeften en vrije tijd

Naast werk hebben expats natuurlijk ook persoonlijke en sociale behoeften. Heeft uw internatioanle medewerker vragen over kinderopvang, religie of Nederlandse gebruiken, dan staat het HECS en haar partners ze graag bij. Ook vertellen zij graag over de verschillende ontspannings- en recreatiemogelijkheden. In Zuidoost-Nederland is er voldoende te beleven op het gebied van uitgaan, winkelen, sporten en cultuur.

Neem contact op met Holland Expat Center South

Wie vragen heeft over de dienstverlening van Holland Expat Center South is welkom contact op te nemen. De instantie is graag van dienst om de diverse mogelijkheden te laten zien en een tour te geven in het Expat Center.

Meer beeldmateriaal over het Holland Expat Center South is overigens te vinden via Flickr en Youtube.

Interview met de instantie

Werkgevers die besluiten een buitenlandse werknemer in dienst te nemen, lopen vaak tegen tal van vragen en formaliteiten aan. Het Holland Expat Center South ontzorgt werkgevers en expats door hen snel op weg te helpen, vertelt managing director Kris De Prins. “In één afspraak kunnen we de werkgever en de buitenlandse werknemer helpen met het aanvragen en regelen van allerlei zaken. Ná de afspraak loopt de expat naar buiten met zowel een verblijfs- en werkvergunning als een burgerservicenummer op zak. Erg handig voor werkgevers die hun uit het buitenland afkomstige medewerkers graag zo snel mogelijk aan de slag willen laten gaan.” Praktische zaken Ook beantwoordt het Holland Expat Center South tijdens het bezoek aan het expat center alle mogelijke vragen die een expat maar kan hebben, vervolgt De Prins. “Welke mogelijkheden zijn er op woongebied? Waar kan ik mijn kinderen naar school laten gaan? Wat moet er geregeld worden qua belastingen?...

Volledig interview »