KredietUnie Brabant

Eindhovenseweg 126
5582 HW Waalre

E-mail: info@kredietuniebrabant.nl
Website: www.kredietuniebrabant.nl

Alternatieve financiering voor het MKB

Kredietunies bieden een vorm van alternatieve financiering aan MKB ondernemers. Binnen deze coöperaties kunnen ondernemers met een kredietbehoefte terecht voor kapitaal dat door collega ondernemers ter beschikking wordt gesteld. Deze vorm van financiering noemen wij “Community Funding”. Leden maken deel uit van een dynamisch netwerk dat enerzijds bestaat uit succesvolle (ex-)ondernemers en anderzijds ambitieuze ondernemers die stappen willen maken. Door deze partijen samen te brengen wordt de kans op succes sterk vergroot.

Kredietunie Brabant

Kredietunie Brabant omvat vooralsnog twee deelregio’s: de SRE-regio rond Eindhoven en de Regio Noordoost rondom ’s Hertogenbosch en Oss. Sinds de oprichting medio 2014 hebben bijna 100 ondernemers uit de regio zich aangesloten bij de coöperatie. Kredietunie Brabant wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Valkenswaard, Gemeente Helmond, SRE, Crowe Horwath Foederer, Govers Accountancy, IAK Verzekeringen en Witlox Van den Boomen. Kredietunie Brabant is aangesloten bij de Vereniging van Samenwerkende Kredietunies, de belangenverenging en het samenwerkingsverband van Kredietunies in Nederland.

Waarom een Kredietunie?

Ambitieuze ondernemers worden soms geremd in hun groei, doordat de financiële middelen om door te pakken ontbreken. En banken bieden niet altijd (voldoende) uitkomst. Kredietunie Brabant is er voor ondernemers met een gezond bedrijf die willen groeien of professionaliseren. Kredietunie Brabant brengt regionale kredietgevers en ondernemers met een kredietbehoefte samen binnen een coöperatie. Succesvolle ondernemers stellen middelen, contacten, kennis en ervaring beschikbaar om collega ondernemers vooruit te helpen. Het besloten netwerk maakt kredietverlening persoonlijk en vertrouwd.

Wie komt ervoor in aanmerking?

Kredietunie Brabant biedt financiering aan MKB bedrijven tot ongeveer 50 medewerkers.

 • Kredieten van € 50.000 tot € 250.000
 • Voor financieel gezonde MKB-bedrijven tot ca. 50 medewerkers
 • Marktconform rentepercentage van 8%
 • Geen winstoogmerk
 • Besloten netwerk

Kredietgevers ontvangen 6% rente op hun geïnvesteerde vermogen. Leningen worden in de vorm van annuïteiten terugbetaald. Zowel kredietnemers als kredietgevers worden lid van de Kredietunie en delen in de resultaten van de coöperatie. Leden bepalen gezamenlijk het beleid, kiezen het bestuur, en zijn samen eigenaar van de Kredietunie. Kredietnemers worden ondersteund door een coach. Dit is meestal een van de ondernemers die ook lid is van de Kredietunie.

Hoe werkt het?

De kredietbeoordelingscommissie voert vooraf een zorgvuldige beoordeling uit van inkomende kredietaanvragen en zorgt voor zo volledig mogelijke informatie over de aanvraag, het bedrijf en de betreffende ondernemer. Pas bij een positief oordeel wordt de kredietaanvraag voorgelegd aan de leden.

Kredietgevers kiezen zelf in welke projecten ze willen investeren en sluiten een overeenkomst met de kredietnemer. Kredietunie Brabant faciliteert het hele proces van het presenteren van de projecten tot en met het organiseren van de kredietverstrekking.

Het verstrekte krediet is een annuïteitenlening. Het betekent dat kredietgevers het risico lopen dat de kredietnemer niet of niet volledig aan zijn verplichtingen kan voldoen. Dat is dan ook de reden dat Kredietunie Brabant een plafond inbouwt voor wat betreft de hoogte van de te verstrekken kredieten, een coach toewijst, financiële cijfers analyseert en een aantrekkelijke rente verschaft. Kredietgevers beslissen zelf of ze voldoende vertrouwen hebben in de ondernemer en zijn of haar plannen om al dan niet te investeren.

Behoefte aan krediet?

Wilt u uw productiecapaciteit uitbreiden, uw groeiplannen financieren of een nieuw product lanceren? De Kredietunie biedt u financiële ruimte om te groeien.

 • Kredietbeoordeling door ondernemers
 • Snel uitsluitsel over mogelijkheden
 • Toegang tot krediet dat mogelijk elders niet lukt
 • Krediet stapelen met krediet van andere partijen
 • Toetreden tot een netwerk van succesvolle ondernemers binnen uw eigen regio

Dien uw aanvraag in, compleet met financieringsplan, cijfers en ondernemingsplan via www.kredietuniebrabant.nl.

De Kredietunie neemt contact met u op voor een gesprek. In geval van een positieve beoordeling wordt uw aanvraag voorgelegd aan de leden.

Investeren in kansrijke bedrijven in uw regio?

Wilt u collega ondernemers in uw eigen regio een steuntje in de rug bieden en daarnaast profiteren van een aantrekkelijk rendement? De Kredietunie biedt u de mogelijkheid om binnen een coöperatie uw kennis en financiële middelen ter beschikking te stellen aan ondernemers met ambitie.

 • Maatschappelijk verantwoord Ondernemen
 • Zorgvuldige beoordeling van kredietaanvragen door de Kredietunie
 • Coaching door ondernemers van de Kredietunie
 • Profiteer van een aantrekkelijk rendement van 8%
 • Word lid van een interessant ondernemersnetwerk

Kijk voor meer informatie op www.kredietuniebrabant.nl of neem contact op met Jan Fremeijer, voorzitter van bestuur via 06-53410357 of info@kredietuniebrabant.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!