Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)

Prinses Beatrixlaan 2, 2595 AL Den Haag
Postbus 93144, 2509 AC Den Haag

Tel. 088-602 1142
E-mail: info@nfia.nl
Website: www.nfia.nl

De NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De NFIA helpt en adviseert bedrijven uit het buitenland bij het opzetten, uitrollen en/of uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. De NFIA richt zich daarnaast op de promotie van Nederland in het buitenland als een land met een aantrekkelijk investerings- en vestigingsklimaat en speelt een actieve rol bij het in stand houden daarvan.

De NFIA richt zich op alle buitenlandse bedrijven die zich willen vestigen of hun activiteiten willen uitbreiden in Europa en waarvoor Nederland een geschikte locatie kan zijn. In de 30 jaar van haar bestaan heeft de NFIA meer dan 2.500 ondernemingen uit 40 landen ondersteund bij het opzetten dan wel uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. Daartoe behoren onder meer Bombardier, Starbucks Coffee, Boeing, Eastman Chemical, Cisco Systems, Bosch, RWE, Danone, Hitachi, Samsung, Daewoo, Saudi Aramco, Tata Consultancy Services en SABIC.

Tot de services en ondersteuning die de NFIA buitenlandse ondernemingen kan bieden behoren onder meer :
• Het snel en vertrouwelijk verschaffen van up-to-date informatie over Nederland, Nederlandse wet- en regelgeving en mogelijke incentives van de Nederlandse overheid
• Het bieden van persoonlijke begeleiding, o.a. bij het (be)zoeken van vestigingslocaties
• Het in contact brengen van buitenlandse ondernemingen met relevante zakelijke partners en overheidsinstanties
• Het bijdragen aan het behouden en verbeteren van het Nederlandse investerings- en vestigingsklimaat
• Het bieden van concrete oplossingen die vestiging in Nederland vereenvoudigen en optimaliseren

De NFIA heeft lokale kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Japan, Korea, China, Taiwan, India, Singapore en Maleisië, alsook een vertegenwoordiging in Brazilië. Daarnaast werkt de NFIA samen met Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en andere organisaties die de Nederlandse overheid in het buitenland vertegenwoordigen, alsook met een uitgebreid netwerk van binnenlandse partners.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!