Oost NL

Logo Oost NL

Laan van Malkenschoten 40
7333 NP Apeldoorn
Postbus 1026
7301 BG Apeldoorn

Tel. (088) 66 70 100

E-mail: info@oostnl.nl
Website: www.oostnl.nl

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL

Versterken van de regionale economie

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Overijssel en Gelderland versterken zij de regionale economie. Dit doen we door met publiek geld te investeren in ondernemers in Oost-Nederland.

Topsectoren

Naast deze financiële middelen stelt Oost NL ook haar kennis, kunde en netwerk beschikbaar. De instantie is actief in de topsectoren Agro-Food, Cleantech & Energy, Life Sciences & Health en High Tech.

Duurzame groei 

Een optimale balans tussen financieel en maatschappelijk rendement is voor Oost NL van groot belang. De instantie laat ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren om hun groei te versnellen. Zo zorgt Oost NL voor de duurzame groei van de regionale economie en werkgelegenheid. Daarnaast schept de instantie gunstige voorwaarden voor het oplossen van mondiale, maatschappelijke vraagstukken. Het biedt ondernemers geld en resources voor het creëren van maatschappelijk rendement. Met focus op duurzaamheid, smart industry en concepten voor een gezond leven.

Interview met de instantie

Foto: Henk Ligtenberg, hoofd Investeringsbevordering bij Oost NV De antwoorden zijn niet zo eenvoudig, maar één ding is zeker volgens Henk Ligtenberg, hoofd Investeringsbevordering bij Oost NV: bedrijven onderschatten het belang van internationalisering, terwijl het belang alsmaar toeneemt. Internationalisering Oost NV is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel. Naast haar activiteiten op het gebied van business development, financiering en internationale R&D programma’s versnelt Oost NV internationaliseringsactiviteiten en de groei van (mkb-)bedrijven, door internationale bedrijven naar de regio Gelderland en Overijssel aan te trekken en te begeleiden; innovatieve bedrijven in Oost-Nederland aan business partners in het buitenland te helpen. De ontwikkelingsmaatschappij concentreert zich hierbij op de topsectoren Agro-Food, Life Sciences &Health, High Tech, Energie- & Milieutechnologie, Maakindustrie...

Volledig interview »