TNO

De Rondom 1, 5612 AP Eindhoven
Postbus 6235, 5600 HE Eindhoven

Tel. (088) 8665000

E-mail: info@tno.nl
Website: www.tno.nl

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie met een duidelijke missie: doelgericht innoveren. TNO creëert innovaties die bijdragen aan de concurrentiepositie van bedrijven, maar ook aan de samenleving als geheel. Een waardevolle partner voor u als MKB-ondernemer.

Innovatie als basis van continuïteit

Bedrijven zoeken constant naar manieren om hun rendement en marktpositie te verbeteren. Innoveren is vaak de oplossing. Dan is het fijn om een ervaren samenwerkingspartner te hebben met kennis van het innovatieproces. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) heeft deze kennis.

Technologische en sociale innovatie

TNO is een kennisinstelling. Kennis is haar basis. Vanuit die basis helpt TNO bedrijven te innoveren. Zowel op technologisch vlak: product- en dienstverbetering, goedkoper en sneller produceren; als sociaal: hoe zetten wij onze mensen beter in, hoe zorgen we dat hun productiviteit omhoog gaat.

Inhoudelijke kennis en netwerk

Innoveren is een andere tak van sport dan het runnen van een lopend bedrijf. Het vraagt om vernieuwing, aanpassing en misschien wel investering of andere mensen. TNO helpt u graag. Inhoudelijk, door u de mogelijkheden van technologie te laten zien, door samen met u een nieuw product te ontwikkelen of uw productieproces te vernieuwen of door het vinden van samenwerkingspartners.

Cybercrime

Zo startte TNO samen met MKB-Nederland een initiatief om ondernemers te wijzen op de gevaren van de digitale wereld. Cybercrime is namelijk aan de orde van de dag en vraagt dus om de juiste cybersecurity. We zien datadiefstal, DDOS-aanvallen en inbraken (hacks). De vraag was hoe dit soort zaken tegengegaan konden worden. Daarom ontwikkelde TNO in samenwerking met MKB-Nederland het Cyberrad. Door aan dit rad te draaien, zien bedrijven welke risico’s zij lopen en welke bijbehorende maatregelen er getroffen kunnen worden.

Gedeelde technologie

Maar ook het onlangs afgeronde inventarisatieproject op het gebied van fruitteelt is een goed voorbeeld van TNO’s innovatieve kracht. Zo had een teler te maken met peren die te snel rotten én teveel bestrijdingsmiddelen bevatten. Door slim gebruik te maken van een andere reinigingstechnologie werd zowel de rotting als het overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen tegengegaan. De technologie was origineel ontwikkeld voor defensie maar werd omgezet voor het publieke domein.

Innovatiescan

Samen met MKB-Servicedesk ontwikkelde TNO de Innovatiescan. De innovatiescan geeft ondernemers inzicht in het innovatievermogen van hun bedrijf. Op basis van de scan worden zij ondersteund om innovatiever te werk te gaan en krijgen zij gratis inzicht in mogelijkheden om te innoveren binnen hun bedrijf en branche. Na afloop van de scan krijg de ondernemer een op maat gesneden to do list met persoonlijke tips en adviezen, waar hij direct mee aan de slag kan.

Breng plannen tot leven

Zorg dat uw innovatieplannen niet bij plannen blijven, en maak kennis met TNO. Of u nu een individuele ondernemer bent, onderdeel uitmaakt van een keten of verenigd bent in een branche, TNO maakt lastige innovatietrajecten overzichtelijk. Van de eerste verkenning tot aan het realiseren van uw innovatie-ambitie.

Er staan regelmatig interessante vacatures bij TNO open. Bezoek de website voor een compleet overzicht.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!