UWV Arbeidsmarkt regio Zuidoost-Brabant

Past. Petersstraat 134-166
5612 LV Eindhoven

Tel. (040) 7004038
Website: www.werk.nl
Website: www.uwv.nl

De economie trekt weer voorzichtig aan, de cijfers tonen tekenen van herstel.  Echter, de situatie op de arbeidsmarkt blijft nog wel  achter. Ook in de regio Zuidoost-Brabant. De werkloosheid is nog steeds  hoog. Gelijktijdig blijft het vervullen van vacatures met de juiste kandidaten een uitdaging voor werkgevers. Bent u een werkgever uit de regio, dan heeft ook u hier mogelijk mee te maken. Doe in dat geval een beroep op  UWV.

Met uitgestoken hand

UWV stimuleert en ondersteunt de arbeidsmarkt in de regio Zuidoost-Brabant op veel manieren. Dat doet UWV met uitgestoken hand en samen met vele partners op de arbeidsmarkt. UWV helpt werkzoekenden bij het vinden van de juiste baan, ondersteunt werkgevers proactief bij het vervullen van vacatures en biedt oplossingen voor personele en HRM-vragen. Speciaal voor ondernemers  is er het WerkgeversServicepunt, een samenwerking van UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen en kenniscentra.

Eerste aanspreekpunt

Het WerkgeversServicepunt is het eerste aanspreekpunt voor werkgevers. Die kunnen er onder meer terecht voor arbeidsmarktinformatie en advies over bijvoorbeeld juridische regelingen. De adviseurs zijn volledig thuis in uw regio en kennen de arbeidsmarkt op hun duimpje. Daardoor zijn ze in staat u snel verder te helpen. Ook biedt het servicepunt bijeenkomsten voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan workshops waar u wordt bijgepraat over de nieuwe ziektewet, wet werk & zekerheid, arbeidsmarktontwikkelingen en financiële voordelen.

Online dienstverlening

Wilt u als werkgever snel informatie via de digitale weg? Dan biedt UWV uitkomst met een veelzijdige online dienstverlening. Via de website www.werk.nl heeft u toegang tot het grootste werkzoekendenbestand van Nederland. U kunt er op zoek naar een geschikte kandidaat, maar ook zelf kosteloos 24 uur per dag vacatures toevoegen. Met de online dienstverlening speelt UWV in op de digitalisering binnen onze maatschappij.

Partner in samenwerking

UWV zoekt nadrukkelijk de samenwerking. In de regio Zuidoost-Brabant doet UWV dat onder meer met The Colour Kitchen en het WGP-project i.s.m. Philips. In beiden projecten zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddeld naar een leer-werkbaan. Ook is UWV partner binnen project WelSlagen, dat mensen begeleidt naar een baan in de zorg of welzijn. Verder geeft het WerkgeversServicepunt in de Kempen mede vorm aan KempenPlus. Deze samenwerking met publieke partners  laat zien hoezeer het loont om 1 gezicht te zijn naar werkgevers en gezamenlijk kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Betrokken in de regio

Met dat vele samenwerken laat UWV in Zuidoost-Brabant zien dat ze midden in de samenleving staat. UWV  is een landelijke speler, maar toont zich net zo graag betrokken als regionale partner. UWV is er voor werkzoekenden én werkgevers en vertaalt dat in advies over juridische regels, arbeidsmarktinformatie en online dienstverlening. De adviseurs van het WerkgeversServicepunt gaan graag met u in gesprek over uw HRM-vraagstukken en helpen u op weg met de oplossing daarvan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!